Jan Smit sluit vakantie af in Roden

jan-smit

Radio NL/TV Oranje Zomertoer

RODEN – Na vijf achtereenvolgende jaren en een pauze van twee jaar keerde de Radio NL/TV Oranje Zomertoer vorig jaar terug op het Jaarbeursterrein in Roden. En weer was het een succes, met De Kast als prachtige afsluiter en het optreden van Jannes als hoogtepunt. Na die editie werd er geëvalueerd en heel even leek het al dan niet doorgaan aan een zijden draadje te hangen. Volksvermaken en Fré Nijdam Eventcatering beslisten echter om er samen de schouders onder te zetten. En dus is het op zondag 21 augustus weer zover. En ondertussen is duidelijk geworden dat Jan Smit tot de optredende artiesten gaat behoren. Smit is wellicht de meest gevraagde artiest van ons land.
‘Ik werd donderdag gebeld dat Jan Smit naar Roden komt. Geweldig natuurlijk. Het maakt ons extra blij dat we dit volksfeest, want dat is het, toch in de benen hebben gehouden. Behalve Smit is de line-up toch nu al indrukwekkend. En toch komt er nóg een kanjer van een artiest bij. Wie dat is? Dat durf ik niet te zeggen en zal half augustus bekend gemaakt worden’, zegt Albertus Lieffering namens Volksvermaken. Het is in totaal de zevende keer dat de Zomertoer van Radio NL/TV Oranje Roden aan zal doen. De organiserende radiozenders hebben toch al iets speciaals met Roden. Want daar begon het feitelijk allemaal. Bovendien wordt de organisatie in Roden telkens weer geprezen, en dat zit ‘m kennelijk in kleine dingen. Zo waarderen artiesten- hoe bekend ook- elke keer weer het krentenbrood dat ze mee naar huis krijgen.
Behalve Smit zijn ondertussen veel meer artiesten vastgelegd. In de categorie BN’ers vallen zeker ook Thomas Berge en Peter Beense, want ook zij komen met alle plezier op 21 augustus naar Roden. Te gast zullen ook Stef Ekkel en René Karst zijn. Dit duo scoort op dit moment met de hit ‘Liever te dik in de kist dan een feestje gemist’. Ook vaste klant de Dikdakkers komt naar het gratis toegankelijke Jaarbeursterrein, net als Jeffrey Heesen, Lucas en Gea, Zus, Burdy – die in 2017 ook zijn jubileum in de Pompstee in Roden gaat vieren-, Stad en land, Martijn Stam, Wimmie Bouma en de in Roden ongekend populaire Lytse Hille. Deze line-up is dus al indrukwekkend en zal dus aangevuld worden met tenminste nog een nationale topper. Het grote gissen kan wat dat betreft beginnen.

Bijzonder zal zeker ook het optreden van Erik van Klinken met Boer Geert zijn. Geert krops uit Mussel (Oost Groningen) baarde opzien in het programma ‘Boer zoekt vrouw’, niet in de laatste plaats door zijn seksistische opmerkingen. Of hij ook echt zingen kan is de vraag, gezellig is het met Boer Geert wel altijd.

‘Voor het overige zijn de ingrediënten gelijk aan die van de afgelopen zes edities. Er wordt geen entree geheven. Er wordt live radio gemaakt en de eerste artiest zal om 13.00 uur optreden. We zijn echt trots op dit programma. Zoveel bekende artiesten op het Jaarbeursterrein; als je het dan over het op de kaart zetten van Roden hebt. En nog gratis toegankelijk ook. Hartstikke mooi zo’, zegt Lieffering.