Jasper Smit en Anjana Suresh winnen in Roden

RODEN - Afgelopen week werd op het tennispark van REO in Roden voor de 16e keer een Nationaal Ranglijst Toernooi gespeeld. Ook dit jaar in combinatie met een groot Open Toernooi voor spelers uit de regio. Met bijna 500 inschrijvingen zat het toernooi helemaal vol en had de organisatie haar handen vol aan de planning. Ook de kantine maakte overuren met de vele bestellingen aan de bar. Ruim 100 vrijwilligers hebben deze week gezorgd dat de vereniging dit evenement mogelijk kon maken! De vele regen op donderdag en vrijdag zorgden voor een hoop gepuzzel bij de mensen van de wedstrijdleiding. Uiteindelijk zijn vrijwel alle wedstrijden buiten gespeeld met dank aan tennisvereniging Nienoord uit Leek. Op vrijdag en zaterdag konden we hier gebruik maken van extra buitenbanen.
Bij het Nationaal Ranglijst Toernooi ging de als 2e geplaatste Jasper Smit uit Edam er met de titel vandoor. In een mooie en spannende finale won hij in 3 sets van de als 1e geplaatste Justin Eleveld uit Enschede. Het toernooi bij REO was dit jaar geüpgraded naar een drie-sterren toernooi. Dit zorgde voor een hoop sterke deelnemers die naar Roden waren afgereisd. Beide mannen uit de finale staan erg hoog op de nationale ranglijst (nummers 7 en 8 van Nederland) en dit was te zien op de baan. Het niveau was hoog van beide kanten waardoor de ruim 300 toeschouwers konden genieten van toptennis! Uiteindelijk trok Jasper met 6-3, 3-6 en 6-3 aan het langste eind. Het dubbelspel was een prooi voor Jesse Timermans en Tim van Terheijden. Voor veel publiek wisten zij in twee sets van Justin Eleveld en Roy de Valk te winnen.
Bij de dames was er een wedstrijd tussen twee spelers die met een WildCard waren toegelaten tot het toernooi. Daniëlle Koetje uit Groningen, nummer 99 van Nederland, speelde hierin tegen de Canadese Anjana Suresh. Laatstgenoemde speelde in Roden als voorbereiding op een internationaal toernooi komende week in Oldenzaal. Het werd een eenzijdige finale waarbij Anjana met 6-1 6-0 wist te zegevieren. Hiermee had het toernooi voor het eerst een internationale winnaar.
Bij de categorieën in het Open Toernooi kwamen er veel winnaars uit de regio. Op www.mijnknltb.toernooi.nl en via www.reotennis.nl zijn alle uitslagen terug te vinden. Daarnaast zijn op de Facebook pagina van het toernooi alle foto’s en dagverslagen terug te vinden!