‘Je sporters zijn je beste denkbare ambassadeurs’

Leek Astrid Cazemier

Fitclub Rodenburg breidt fors uit met fitness

LEEK – Drie jaar geleden begon Astrid Cazemier in de Rodenburghal Fitclub Rodenburg. Een spiegelzaal waarin verschillende groepslessen gegeven werden, meer was het toen nog eigenlijk nog niet. Een maand later werd echter al een spinningzaal geopend, die een jaar geleden behoorlijk uitgebreid werd en tegenwoordig plaats biedt aan 25 fietsen. En nu – drie jaar na de start- breidt Fitclub Rodenburg opnieuw fors uit met fitness. ‘Wat we gaan bieden? Ultramoderne fitnesstoestellen voor zowel cardio als kracht, Les Mills groepslessen, de revolutionaire eGym-Cirkel én uitstekende begeleiding’, zegt Astrid, die dan nog de factoren sfeer en plezier vergeet. Want ook die aspecten spelen een voorname rol in het succes van Fitclub Rodenburg en in het verlengde daarvan de Rodenburghal, met recht hét sportieve hart van Leek.
Ongeveer een jaar geleden stonden Astrid en Sikko Cazemier voor een kruising. Wat doen we met Fitclub Rodenburg? Laten we het zo, of willen we meer bieden. En wie het ondernemersechtpaar een beetje kent, kon toen het antwoord wel al voorspellen. ‘We zijn inderdaad nogal ondernemend’, lacht Astrid, die zich voor het concept – dat op zaterdag 12 september gepresenteerd en op maandag 14 september geopend wordt- gestalte kreeg uitvoerig oriënteerde. ‘En met wat we straks gaan bieden, kunnen we denk ik iedereen bedienen. En dan op onze manier: hard werken met een lach. Met sfeer en met een hecht en kwalitatief goed team. De eGym-Cirkel is revolutionair. Het kost mensen een half uurtje van hun vaak kostbare tijd en houdt ze fit en vitaal. Mensen krijgen een polsbandje en met dat bandje gaat eigenlijk alles vanzelf. De stoelstand, de weerstand, de handvatten; alles wordt op maat gepresenteerd. Daar hoeven de sporters straks niets voor te doen. Zelf het eventueel zwaarder maken van het programma geschiedt automatisch. Mensen die hier gebruik van willen maken, maken eerst een afspraak met een instructeur. Dit om de instellingen en de doelen te bepalen. Daarna gaat alles eigenlijk vanzelf. Echt een uniek trainingssysteem, voor jong, oud, dik en dun. We willen er overigens ook voor iedereen zijn. We hebben hier letterlijk en figuurlijk geen drempels. Mensen zeggen vaak dat ze zich bij ons meteen thuis voelen. En dat is ook precies onze bedoeling.’
Vanaf het moment dat Astrid startte met Fitclub Rodenburg, liep het eigenlijk meteen crescendo. ‘Dat komt aan de ene kant omdat veel mensen mij en Sikko kennen, maar zeker ook door de sfeer. Mond-tot-mond reclame heeft ons heel veel nieuwe leden opgeleverd. Het sociale aspect is belangrijk en met de fitnesstak bieden we mensen straks ook de mogelijkheid om te sporten wanneer ze het uitkomt, de tijdens van de groepslessen staan immers vast. Kortom: we bieden een compleet programma. Met groepslessen, met fitness én met een personal trainer. We zijn blij dat we een overeenkomst met Ingrid Dussel zijn aangegaan. Mensen die (sneller) kilo’s kwijt willen, een extra duwtje in de rug nodig hebben en ook gebaat zijn bij leefstijladvies kunnen dus ook bij ons (lees: Ingrid) terecht. Weet je, als je iets doet, moet je het zo goed mogelijk proberen te doen. Zekerheid heb je nooit, maar gezien de enthousiaste reacties denk ik dat we iets heel moois neer gaan zetten hier. Iets dat in een behoefte voorziet.’
Astrid zelf ademt sport. Is dus ook meteen het ideale boegbeeld van Fitclub Rodenburg. ‘En toch zijn de beste denkbare ambassadeurs je sporters. En dus moet je zorgen dat zij tevreden zijn. Dat zij hun uitdaging hier vinden. En verder is ook je team ontzettend belangrijk. En sfeer. Vergeet dat niet. Vandaar ook dat we een soort van koffiecorner in het fitnessgedeelte creëren. Met een stamtafel. Want sporten is behalve goed voor je lichaam ook een sociaal gebeuren. Zeker bij Fitclub Rodenburg’, besluit Astrid.
Belangstellenden kunnen zaterdag 12 september van 9.00 uur tot 13.00 uur een kijkje nemen bij de ‘nieuwe’ Fitclub Rodenburg. Dan kan ook kennisgemaakt worden met het team en kunnen afspraken gemaakt worden. Twee dagen later kan er volop gesport worden bij Fitclub Rodenburg. ‘Oh ja. We bieden sporters een leuke openingsactie. Voor 29,50 euro per maand kan men onbeperkt fitnessen, aan groepslessen deelnemen en gebruikmaken van de eGym-Cirkel’, zegt Astrid nog.