‘Je weet niet wat je ziet. Alsof de bestrating er nieuw inzit’

    LEEK – Voordat Brussel in 2016 glyfosaat (dat spul dat in Roundup zit) officieel verbood, werkte MixFill al jaren achter de schermen aan de ontwikkeling en bouw van machines om onkruid professioneel te bestrijden. Een voorsprong die het bedrijf in Leek een hoop bracht. MIXFILL is namelijk voorloper op het gebied van onkruidbestrijding. Met vernuftige machines voorzien van sterke borstels en een water-zout oplossing maakt het bedrijf ieder terrein binnen een mum van tijd brandschoon. “We richten ons in hoofdzaak op bedrijven, maar wanneer buren ons gezamenlijk inzetten maken we ook graag opritten en tuinpaden onkruidvrij”, vertelt eigenaar Richard Helmhout van MIXFILL.

    Een keurig bedrijventerrein is het visitekaartje voor iedere organisatie. Een bedrijf waarbij de klinkers door het woekerende gras amper meer te zien zijn maakt geen beste indruk toch? Met MIXFILL ben je er zeker van dat je terrein er altijd tiptop bijstaat. “We behandelen eerst voor met een water-zoutoplossing. Dat sproeien we over de volledige bestrating. Wanneer het onkruid na een paar dagen door de zon verbrand is, gaan we het borstelen. Echt je weet niet wat je ziet, alsof de bestrating er nieuw inzit. Behalve dat het onkruid weg is, is ook de grauwe aanslag verdwenen.” De borstelmethode is bijna voor alle soorten onkruid geschikt. Alleen bij echt taai gras zet MIXFILL zwaarder geschut in. Helmhout: “Taai gras behandelen we met de infrarood onkruidverhitter. We verhitten het gras met een temperatuur van 400 graden waarna de structuur van de plant direct vernietigd wordt. Bij het naborstelen brengen we nog een dun zoutlaagje aan. Komt er dan nog iets boven, verbrandt het meteen. Meestal is 3 keer per seizoen voldoende voor een onkruidvrij terrein.”

    Tot slot nog een tip voor particulieren die ook niet gediend zijn van grassprieten of andere groene toestanden tussen de bestrating van de oprit of het tuinpaadje: combineren met de buren uit de straat. “Dat is slim, want zo kun je gemakkelijk de kosten delen. We vervoeren de machine met een dieplader. Als we dat voor één oprit moeten doen, is dat behoorlijk kostbaar. En op deze manier zijn mensen voordelig verzekerd van een schone oprit.”

    Nieuwsgierig naar de diensten van MIXFILL? Direct even bellen: 0594-512298 of 06-22990108 (Richard Helmhout). Web: www.mixfillplus.com. Ook op Facebook is MIXFILL goed te volgen: www.facebook.com/Mixfillplus-Nederland-BV Kateynlaan 6 Leek.