Jeanette Hendriks, voorzitter Biologische Moestuinvereniging Nietap

‘Sinds drie jaar ben ik  voorzitter van de Biologische Moestuinvereniging Nietap. Nog voor ik in Nietap woonde, kwam er een plekje vrij bij de Moestuinvereniging. Ik woonde toen nog in Leek en kende de vereniging eigenlijk nog niet. Toen ik ben wezen kijken, werd ik gelijk betoverd door het mooie plekje vlakbij het bos. De moestuintjes staan echt op een unieke plek, je komt er helemaal tot rust. In totaal zijn er 43 tuinen van zo’n dertig vierkante meter.
Groene vingers heb ik altijd wel gehad. Ik zie graag dingen groeien, dat is echt mijn passie. Bij onze vereniging gaat het kweken van de groenten eigenlijk het hele jaar door. Maar in het voorjaar begint het meer dan anders te kriebelen. Straks komt het lekkere weer eraan en dan is het heerlijk om in de tuinen bezig te zijn. Persoonlijk is het tuinieren voor mij een prachtige manier om even lekker te onthaasten. Daar leent de omgeving zich dan ook uitstekend voor.
We hebben een gezellige en gevarieerde vereniging. Er is een wat oudere garde en er zijn jongere mensen, dat geeft een prettige mix. Verder zijn er – buiten het tuinieren zelf – nog een aantal leuke activiteiten die we met alle leden samen doen. Binnenkort is er bijvoorbeeld weer de Algemene Ledenvergadering, maar we hebben ook een paar keer per jaar enkele gezamenlijke klussen die we op pakken. Naast het helpen van elkaar en samen de handen uit de mouwen steken, hebben we ook ieder jaar een borrel. Zo leer je elkaar ook op een andere manier kennen en het is bovendien reuze gezellig.
We hebben nog een aantal tuinen over, dus wie er belang bij heeft, kan zeker even contact opnemen. Dat kan via onze secretaris Rolf. Zijn e-mailadres is rolfweuring@hotmail.com. De tuinen zijn vrij toegankelijk, dus iedereen kan ook gewoon zomaar een kijkje komen nemen. We hopen binnenkort weer nieuwe leden van onze vereniging te mogen begroeten!’