Jerne en Feitse en de foto van Laura

roden shoot laura

Doe mee aan de Hartenactie van de Krant!

RODEN – Het zal niemand ontgaan zijn, de Hartenactie van de Krant is weer van start gegaan. Kinderen mogen een wens voor zichzelf doen en een goed doel kiezen. De formule staat als een huis en op deze manier zijn al heel veel bijzondere wensen ingevuld. Een dag na de verjaardag van Sinterklaas beslist de jury welke twee kinderen dit jaar hun wens in vervulling zien gaan. Vul de bon elders in de Krant in en doe mee!
Bijzondere wensen? Die zijn er zeker geweest. Neem Jerne Boonstra uit Haulerwijk. Zelf wilde hij graag  iets van Tiptoi, dus dat was zo gepiept. De wens voor een ander was heel bijzonder, want hij koos voor een tablet voor zijn twee jaar jonge broertje, die met een open ruggetje werd geboren en  vaak in de revalidatiekliniek in Beetsterzwaag is. ‘Jerne en Feitse kunnen heel goed met elkaar opschieten’, vertelde moeder Marieke best heel trots. ‘Feitse heeft inderdaad een open ruggetje. Dat gaat gepaard met nogal wat ongemakken. En dus is hij zeer regelmatig in het ziekenhuis. Dan moet hij soms gewoon even bezig gehouden worden. De tablet is daar ideaal voor.’ En dus duwde Jerne zijn kleine broertje trots door de Bart Smit in Roden. Broederliefde, het is en blijft prachtig om te zien.
Of neem de wens van Laura Hangjas uit Roden. Zij wilde heel graag op de foto zonder neussonde. Laura kwam namelijk drie maanden te vroeg op de wereld. Haar longetjes zijn toen beschadigd, waardoor ze lang van zuurstoftoediening afhankelijk was. Toen de neussonde er eindelijk uit mocht, leek het iedereen leuk een professionele fotoreportage te laten maken. Want daarvoor waren er al prachtige foto’s van Laura, maar wel altijd met neussonde. En dus ging het gezin met fotograaf Erik Brand op pad. Het resultaat was prachtig.