Jeroen Hilster

In beeld

LIEVEREN – Het is Jeroen Hilster van het Oosterveen’s Ashford Formula racing team gelukt in de derde race van de OW Supercup600 als tweede te eindigen. In de eerste twee races eindigde de coureur uit Lieveren als derde. De race omstandigheden waren uitstekend, tijdens de twee kwalificaties. In beide kwalificaties wist hij op zijn ten Kate Yamaha R6 de snelste ronde neer te zetten. De eerste sloot Hilster af met 1.44.547, de tweede met 1.44.195.Een topprestatie, van pole vetrokken en na een goede race geëindigd als tweede. Na een spannende race moest de coureur zijn koppositie afstaan aan Nick Vlaar. Frank Nieman uit Staphorst pakte de derde podiumplaats. De tweede plek betekent weer een stapje omhoog voor Hilster, die hoopt op de komende race van 8 juni nog een stapje hoger te eindigen. Hij zou namelijk dolgraag nog als 17-jarige een wedstrijd als winnaar afsluiten. Ook in het algemeen klassement staat Nick Vlaar nog een plaats boven Hilster, maar de verschillen op de baan zijn niet heel erg groot. Met nog acht races voor de boeg is er nog van alles mogelijk in deze spannende klasse.