Jessie rijdt de Winter CarbageRun

image

REGIO – Jessie Mulder gaat de Winter CarbageRun 2015 rijden. ‘Ik rijd voor een goed doel omdat ik ernstig ziek ben’, vertelt ze. ‘Ik heb de ziekte MCTD, een zeldzame systemische auto-immuunziekte. De ziekte belemmert me. In vrijwel alles in het dagelijks leven. De ziekte begint meestal tussen de 20 en 50 jaar, bij mij werd het al geconstateerd toen ik 8 was. Waar ik vooral last van heb zijn reumatische klachten en een aantal bijziektes: het Raynaud fenomeen en het syndroom van Sjogren. Gelukkig hoef je met zo’n belemmerende ziekte niet constant thuis te zitten. Er zijn heel leuke organisaties, stichtingen en verenigingen die zieke kinderen en volwassenen op de been houden door middel van leuke uitjes. De PeterPan Vakantie Club gaat met zieke kinderen op vakantie. Ik ben zelf één keer mee geweest op vakantie naar Mallorca. Dit was een vakantie om nooit te vergeten. Deze vakantie heeft me geholpen dingen weer positief te zien. Je bouwt een band op met alle lotgenoten. Je begrijp elkaar allemaal omdat je dezelfde ziekte hebt en je voelt je een keer niet anders dan de andere mensen van je leeftijd. Ik hoop daarom ook dat mensen me willen sponsoren, zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat PeterPan heel veel zieke kinderen blij kan maken met leuke vakanties en uitjes.’ Jessie rijdt dus de Carbage Run. ‘Met deze race moet je proberen om in vijf dagen van Hardenberg naar Norrkoping te rijden met een auto van maximaal vijfhonderd euro. De run is van 23 tot en met 27 februari. ‘Ik ga rijden in een Fiat Panda uit 1988. Ik kom natuurlijk niet zomaar met een Fiat panda aan, maar ga ik ‘rally-style’. We beginnen in Hardenberg. Vanuit hier gaan we door naar Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. De rit is ongeveer vierduizend kilometer. Ik ga samen met m’n vader de uitdaging aan.’ Jessie heeft verschillende manieren waarop ze gesponsord kan worden. Bel haar via 06-54741690. Mailen kan ook: jessiemulder@outlook.com.