Jeu de boules bij ‘De Goede Worp’

ZEVENHUIZEN – Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat in de diverse media de laatste tijd over minder bekende sporten wordt geschreven, zo ook, onder andere, over jeu de boules.

Afhankelijk in welk land het spel gespeeld wordt, noemt men het petanque, in feite dus een synoniem van jeu de boules. Ten onrechte wordt te vaak verondersteld dat dit spel een spel voor ouderen is, terwijl dat geheel niet het geval is. Het is een spel voor alle leeftijden.

Het is een spel met een hoog sociaal-contact niveau en waarbij, haast ongemerkt het lichaam goed in beweging komt en de oog- handcoödinatie rijkelijk aan de orde komt. In het Westerkwartier in Groningen zijn er zelfs meerdere verenigingen. Het spel wordt, zowel recreatief, als in wedstrijdverband gespeeld. Om meer bekendheid aan dit spel te geven heeft de jeu de boules club van Zevenhuizen De Goede Worp, gedurende de week van Zevenhuizen de gelegenheid geboden om met dit spel kennis te maken of nader kennis mee te maken. Van deze gelegenheid is door velen gebruik gemaakt en mag de club daarover niet ontevreden zijn. Zowel ouderen, als jongeren hebben het spel gespeeld. Voor mensen in en om Zevenhuizen die meer van dit spel willen weten, zij kunnen zich vervoegen tot één van de bestuursleden van de Jeu de Boules club van Zevenhuizen De Goede Worp.