Jeugd zoekt verkoelende water Leekstermeer op

Laatste twee weken Summertour

NOORDENVELD – De Summertour is een initiatief van het jongerenwerk verbonden aan Welzijn in Noordenveld. Met nog een aantal activiteiten te gaan, zijn al wel de laatste twee weken van de Summertour aangebroken. Gedurende de gehele zomervakantie zijn er activiteiten in verschillende dorpen op diverse locaties waar jeugdigen uit de basisschoolgroepen 7 en 8 en jongeren tot en met 23 jaar aan mee kunnen doen.

Afgelopen week zocht de jeugd het verkoelende water van het Leekstermeer op. Op dinsdag konden deelnemers niet alleen kanoën, maar ook ‘suppen’. Dit laatste is een soort surfen, maar dan niet met een zeil, maar met een paddel. Het staan op het board bleek een kunstje wat menigeen al snel onder de knie had. Er stond vorige week ook een ‘chill & eat’ op het programma, dit keer in De Brinkhof in Norg.

In Veenhuizen is er een week later op vrijdag 26 augustus een Stormbaan te vinden in het zwembad aan de Hoofdweg. Wie lekker wil zwemmen en sportief wil meedoen aan de activiteiten rondom de Stormbaan, is welkom van 19.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is een zwemdiploma vereist en zijn de entreekosten € 2,50 per deelnemer.

Op vrijdag 9 september is er een gezamenlijke afsluiting met enkele activiteiten in Sportcentrum De Hullen. Dit van 19.00 tot 22.00 uur. De activiteiten worden dan afgesloten onder de noemer ‘Summertourfestival 2022’.

De meeste activiteiten zijn gratis. Wel is het noodzakelijk om je via de Activiteitenladder van WiN op te geven. Dat kan via service@stwin.nl of even bellen met Servicebureau WiN 050 317 65 00. Je kunt je opgeven tot een dag voor de start van een activiteit.