Jeugdig Gomos redt het niet tegen VKW

REGIO - Wedstrijden tussen Gomos en VKW zijn vaak in balans. Met de 18-jarige Matthijs Buist op het doel en 19-jarige Wouter Honebeek als leider van de verdediging en de 20-jarige Tim Assman als aanvalsleider in het team staat één ding vast dat er muziek in Gomos zit.

Gomos begon niet scherp aan de wedstrijd. Het was dan ook koploper VKW die de eerste tien minuten de toon zette. Met gevaarlijke aanvallen via de twee spitsen Welles en Willems kwam de ploeg uit Westerbork gevaarlijk in de buurt van het doel van Buist. Dezelfde keeper was op zijn hoede bij een schot van Willems in de korte hoek. Na 20 minuten nam Gomos meer het heft in handen. Het was met name Robert Elsinga met zijn loopacties die het voortouw nam. Er kwamen meer mogelijkheden voor Gomos via Ivo Drenth en Tim Assman. In de 26e minuut speelde Elsinga vanaf links de bal op de rechterkant naar Ivo Drenth. Met een mooie actie binnendoor bij de linkerverdediger van VKW schoot de handige Drenth de bal in de verre hoek binnen. In deze fase was Gomos meer aan de bal dan VKW. De rollen waren min of meer omgedraaid. Een mooie snel lopende aanval via Drenth en Jannes Siegers op links bracht laatstgenoemde vrij voor de keeper van VKW. Zijn schot vond de vuisten van de keeper. Tim Assman kon niet genoeg achter de bal komen met zijn hoofd om binnen te koppen. In de 34e minuut werd Drenth op rechts binnen het strafschopgebied door Assman vrijgespeeld. Zijn schot vloog over het doel. Direct daarop werd er niet attent verdedigd bij Gomos. Jeroen Welles van VKW schoot de bal, die zomaar voor zijn voeten viel, keihard achter keeper Buist. Gomos kwam nog voor de pauze terug met een kopbal van Assman op de buitenkant paal. Gomos begon na rust fanatiek de zoektocht naar de voorsprong. Met een schot van Drenth op de paal liet Gomos zien dat het voor de overwinning wilde gaan. Bij de eerste paal was het Siegers die de bal na een voorzet van Guido Koolen tegen de buitenkant van de paal tikte. Elsinga nam een corner en de afvallende bal kwam bij Koolen die de bal vol raakte. Hij zag zijn inzet op de doellijn gestopt. In de rebound schoot Drenth de bal voorlangs. Tot de 60e minuut was het Gomos wat de klok sloeg. Daarna nam VKW het spel weer over en creëerde het zich meer mogelijkheden. De intense wedstrijdinstelling van beide ploegen eiste langzamerhand wel zijn tol. De krachten bij met name Drenth en Elsinga vloeiden langzaam weg. De middenvelders van VKW kregen iets meer de overhand. De verdediging van Gomos moest een aantal keren een overtreding maken om de aanvallen van VKW te stoppen. Tweemaal kon Welles van VKW aanleggen voor een vrije trap. Beide keren belandde de bal op de lat buiten bereik van Buist. VKW kwam na een indraaiende corner op voorsprong (1-2). De bal kwam in de kluts bij een speler van VKW die de bal via de kluts achter Buist werkte. Gomos probeerde met lange ballen op de spitsen nog voor gevaar te zorgen maar de krachten waren op. Drent wisselde naar vier spitsen door de inbreng van Edwin Rozenveld. Koud in het veld kreeg de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Alleen voor de keeper schoot hij de bal naast het doel van VKW. Elsinga probeerde de gelijkmaker met een schot nog te forceren maar het mocht niet baten. Uiteindelijk kwam VKW gelukkig weg met de overwinning want Gomos was zeker gelijkwaardig aan VKW deze wedstrijd.