Jeugdleden de Draai volop in de prijzen

haulerwijk nk winnaars skeeleren 3

HAULERWIJK – Onlangs werd in Nijeveen het NK gehouden voor skeeleren. Zowel de senioren als de jeugdleden van skeelervereniging De Draai uit Haulerwijk grossierden in medailles. In totaal werden er in het NK-weekend maar liefst 43 in de wacht gesleept. Dat er in Haulerwijk op hoog niveau wordt geskeelerd mag duidelijk zijn.
Jeugdlid Maaike Verweij uit Veenhuizen was grootverdiener. Zij won 4 x goud, 1 x zilver en 1 x brons. De 13-jarige skeelerfanaat is al enkele jaren op dit vlak actief. In de zomer gaan de skeelers aan en in de winter is er short track. Toch heeft skeeleren de voorkeur. ‘Met skeeleren werk je veel meer samen in een team. Dat vind ik er nou juist zo leuk aan. Ik wil dit doorzetten en wie weet word ik ooit nog eens wereldkampioen. In Nijeveen was veel concurrentie. Natuurlijk hoop je dat je wint, maar het was tot het laatst toe spannend. Het heeft zeker geholpen dat we de afgelopen maanden al wekelijks op de baan hebben getraind. Dat was mooi meegenomen,’ zegt Maaike Verweij.
De skeelersvereniging De Draai is een actieve club. Komend weekend staan er internationale wedstrijden op het programma, waarbij vooral de inbreng van de Belgen en de Denen indrukwekkend genoemd mag worden. Deze wedstrijden vinden op de skeelerbaan plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 juni.  Niet alleen Maaike Verweij haalde tijdens de NK medailles. Ook Vera-Lou Gemser uit Gorredijk nam 1 x brons mee naar huis, Mike Dogterom uit Zeijen behaalde 1 x goud en 1 x brons, Lisanne van de Vosse uit Haule had 1 x brons, Debby Behr uit Assen behaalde maar liefst 1 x goud en 4 x brons en tot slot behaalde Arno Kruins uit Een 1 x goud. De skeeler vereniging kan terugkijken op een goed verlopen NK in Nijeveen.  Op de foto alle kampioenen in de baan met vlnr Arno Kruins, Maaike Verweij, Mike Dogterom, Debby Behr, Lisanne van de Vosse en Vera-Lou Gemser.