Joekie Blom, coördinator en PR-verantwoordelijke KunstKamer Marum

‘Sinds een jaar of zeven bestaat de KunstKamer in Marum. Eerst zaten we in een woning aan de Raadhuisstraat. Dit was een woning die tegen de vlakte zou gaan en wij als een soort antikraak mochten betrekken. Inmiddels zijn we in ’t Marheem te Marum gevestigd. Dat is voortgekomen uit contact met SPiNN. Zij zagen in ons een welkome aanvulling voor ’t Marheem.
Als KunstKamer organiseren wij om de twee maanden een nieuwe expositie. Dat doen we vaak met amateurkunstenaars uit de regio, al hebben we af en toe ook professionele kunstenaars. Feitelijk fungeren wij als makelaar tussen kunstenaar en expositieruimte.
Naast ’t Marheem, laten wij ook kunst zien in VitaMarum. Ook zijn we bezig met een derde locatie. We breiden onze ruimte dus uit.
Kunst roept emotie op. Het is daarom belangrijk om mensen ervan te kunnen laten genieten. Zelf ben ik amateurkunstenaar. Ik doe aan vilt- en textielkunst. Dat heb ik na mijn werkzame leven opgepakt. Komende vrijdag is de officiële opening van een nieuwe expositie in ’t Marheem. Jolande van Luijk, Meta Geerts en Ineke Carolus laten dan viltkunst zien, onder de noemer ‘3x gedraaid’Ik kende Jolande al en zij kende op haar beurt de andere kunstenaars. Zo breiden wij ons netwerk uit en kunnen we tot een mooie expositie komen.
Viltkunst is wat mij betreft vreselijk ondergewaardeerd. Persoonlijk houd ik er echt van. Het raakt mij. Tijdens de komende expositie zal er veel verschillend werk te zien zijn. Onder andere ook ruimtelijk werk. Viltkunst komt tijdens de expositie op allerlei manieren tot uiting.
De opening wordt verricht door Maria de Werker. Zij houdt een verhaal over de kunstenaars, die ze allen heeft gesproken. De expositie is zeer de moeite waard. Viltkunst is voor veel mensen wat nieuws, maar ik denk dat men het zeer kan waarderen. Komen dus!’