Joke Pleiter Clubkampioen DSTV en Bas Hoven Clubkampioen STATERA

PEIZE – Zaterdag 9 maart was het weer zover, de jaarlijkse clubkampioenschappen individueel springen vonden plaats in Peize. Dit jaar combineerde DSTV voor het eerst haar clubkampioenschappen met STATERA uit Nieuw-Roden. Er werd een meerkamp gesprongen op de onderdelen Minitramp, Minitramp Toestel en Airtrack. De leden van beide vereniging streden onderling per leeftijdscategorie en niveau tegen elkaar. Daarnaast werd per vereniging gestreden om de felbegeerde titel ‘Clubkampioen Individueel Springen 2019’. Bij DSTV mag Joke Pleiter (Junior B niveau) zich een heel jaar clubkampioen noemen en bij STATERA is Bas Hoven (jeugd B niveau) clubkampioen geworden.

Naast al het plezier, de persoonlijke prestaties en de medailles werd er ook nog een speciale prijs uitgereikt. Elk jaar is er wel een pechvogel bij de verenigingen. Dit keer werd Veerle Lenting (junior B) van zowel DSTV als STATERA ‘’Pechvogel van het jaar 2019’’. Veerle viel dit seizoen tijdens haar eerste wedstrijd microteamgym, waarna ze moest herstellen en keihard heeft gewerkt aan haar zelfvertrouwen. Helaas mocht ze door een vervelende blessure die om de hoek kwam kijken niet lang genieten van haar ‘comeback’.
Mede dankzij AVIA, Univé, De Akkerwinde, Plus Peize en Rabobank Roden konden de twee Drentse verenigingen terugkijken op een supergeslaagde dag met veel blijdschap, een enkele traan en veel mooie prestaties.