Jonge ploeg moet ervaring opdoen

haulerwijk zondag

SV Haulerwijk zondag

HAULERWIJK – Haulerwijk is niet meer, leve SV Haulerwijk. Nadat in 1997 de jeugd van Haulerwijk en Haulerwijkse Boys al samen gingen werken onder de naam HJC, is er nu ook een fusie op seniorengebied. Voor de buitenwereld is er echter weinig veranderd. Ja, de naam. Zowel op zaterdag als op zondag wordt voortaan onder de naam SV Haulerwijk gespeeld. En dus begint SV Haulerwijk zondag aan haar bestaan in de vijfde klasse. Want de ploeg van Theo Donker degradeerde vorig seizoen.
Heel veel mensen hadden de mannen van Donker al lang en breed opgegeven, de trainer zelf bleef steeds in handhaving geloven. ‘De Houdini-act is gelukt’, zei de trainer dan ook, toen na winst op Makkinga de nacompetitie bereikt was. En dat halen hield al niemand meer voor mogelijk. In die nacompetitie verloor de ploeg de slag in de eerste wedstrijd, op het eigen sportpark tegen Mildam. Er was niets aan de hand en de thuisclub nam een comfortabele 3-1 voorsprong. ‘Als het toen 4-1 geworden was, was het een gelopen koets geweest’, liet Donker weten, die echter alles wat mis kon gaan ook daadwerkelijk mis zag gaan. De royale 3-1 voorsprong ging teniet en aan het einde van de wedstrijd bleken de gasten met 4-3 gewonnen te hebben. Bovendien kreeg routinier Janus Pol de rode kaart, waardoor hij de return in Mildam miste.
En routine was dus precies waar het het afgelopen seizoen aan ontbrak bij Haulerwijk. Toen al –en dit seizoen nog meer- was er sprake van een jonge ploeg. Te jong soms, en daardoor niet gewapend tegen slimheid en routine. Tegen aanslagen en fysieke kracht. Of tegen verbaal geweld, denk maar aan de wedstrijd tegen Nieuw Roden. Spelers raakten wat te snel aan de kook en van de leg. Een kwestie van ervaring. Zonder Pol verloor Haulerwijk ook in Mildam en wacht nu dus de vijfde klasse.

Ondanks dat blijft trainer Theo Donker gewoon aan. Hij mag verder bouwen aan ene nieuwe ploeg. Een ploeg met talent. Misschien is het voor de jongelingen wel beter, al wordt er in de vijfde klasse vaak nog fysieker gespeeld dan in de vierde klasse. Verwachtingen rond SV Haulerwijk? Lastig in te schatten. Talent en voetballend vermogen is er voor dit niveau genoeg. Maar of dat genoeg is? SV Haulerwijk kan zich in elk geval volledig richten op de competitie, want de ploeg van Donker is uitgebekerd. Zondag rolt de bal weer, als de competitie begint met een uitwedstrijd bij Blue Boys. Een week later wacht de eerste thuiswedstrijd tegen De Sweach.