Jubileumeditie van de Worteldagen in het teken van ‘verhalen van ver’

Norg filmpje worteldagen-10

NORG – Norg stond afgelopen weekend weer in het teken van het festival Worteldagen 2015 met als thema ‘Verhalen van ver’. Student theatervormgevers, theatermakers en musici, toekomstige makers en jonge spelers lieten zien wat ze in huis hebben. De afgelopen weken bivakkeerden ze al in Norg om zich voor te bereiden op het festival. Deze tiende editie telde vijftig acts verdeeld over twaalf routes in en om het dorp. De Brinkhof, omgedoopt tot Schiphof, diende als centrale vertrekhal. Onderweg vond men podia met verschillende optredens. Vrijdagavond was de officiële opening met een speech van burgemeester Van der Laan en een optreden van de Vooruitgang. De leerlingen van het Dr. Nassaucollege presenteerden hun ‘koffer vol verhalen’: koffers vol met kleine persoonlijke exposities. Deze waren ook de overige dagen te bezichtigen in de Brinkhof.

De Worteldagen maakte haar – inmiddels landelijke – bekendheid weer meer dan waar en trok een groot aantal bezoekers. Met recht kan er teruggekeken worden op opnieuw een geslaagde editie.

Norg filmpje worteldagenNorg filmpje worteldagen-2Norg filmpje worteldagen-3Norg filmpje worteldagen-4Norg filmpje worteldagen-5Norg filmpje worteldagen-6Norg filmpje worteldagen-7Norg filmpje worteldagen-8Norg filmpje worteldagen-9