Kampioen KV Noordenveld verliest

REGIO – Kampioen KV Noordenveld uit Roden verloor zaterdag met 17-16 van Harich. De nederlaag had slechts statistische waarde en kon de pret voor de ploeg van trainer/coach Jacco Thijen niet drukken. Christien Speelman, Jaap de Boer en Simon ter Steege gooiden elk drie keer de bal door de korf. Sparta Zevenhuizen verloor dit weekend met 13-17 van De Waterpoort, dat door de zege kampioen werd. Sparta nam na de wedstrijd afscheid van trainer/coach Jan Willem Venekamp. Na vier mooie jaren met drie titels en degradaties gaat hij aan de slag bij KV Noordenveld. OWK uit Oostwold moest in de laatste wedstrijd aantreden tegen KIOS. Vooral de eerste twintig minuten van de wedstrijd waren anders dan eerdere ontmoetingen. OWK speelde subliem waardoor KIOS geen kans kreeg. Met het tikkie takkie korfbalgaven de OWK-ers het toegestroomde publiek waar voor hun geld. Het werden zeker twintig minuten die een goed inzicht gaven in het dynamische korfbal waar OWK graag naar toe wil. Met een 13-6 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Door de keus van de tegenstander om te gaan achter verdedigen veranderde het spel en werd een eerst zo aantrekkelijke wedstrijd, bijna saai om na te kijken. OWK wist haar dynamische spel hierdoor niet door te zetten. KIOS kon echter ook met deze tactische keuze niet dichterbij de Oostwoldjers komen waardoor ook in de tweede helft niet één moment van spanning in de wedstrijd kwam. De wedstrijd werd afgerond met een 19-13 winst.