Kantine VV Zevenhuizen

zevenhuizen kalender 1

Datum: 3 december
Tijd: 20.00 uur

ZEVENHUIZEN – Doorgaans kunnen de voetbalsters van Zevenhuizen niet op heel veel aandacht rekenen. Meer dan een handjevol mensen bezoekt de wedstrijden van het team niet. Toch is de damestak van de club volledig geïntegreerd in de vereniging. Niks geen scheve gezichten. Geen denigrerende opmerkingen. Hoe anders was het met die belangstelling afgelopen woensdagavond. Toen zat de kantine van de club helemaal vol. Reden: de dames presenteerden toen hun pikante verjaardagskalender. En dat wilde iedereen natuurlijk wel even met eigen ogen zien.

Pikant dus, maar zeker niet ordinair. Toch was iedereen – zeker ook de mannen- erg benieuwd naar het eindresultaat. Voorafgaand aan de presentatie hadden de dames al twee foto’s laten zien en dat smaakte duidelijk naar meer. De foto’s op de kalender zijn gemaakt door Linda Douwsma van Dowsies, die ruim een dag met de dames optrok en inderdaad schitterende foto’s maakte. Spannend, maar vooral leuk. Uitdagend, maar nooit té. In de geest van voetbal. Heel bijzonder. Daarom ook werden ondertussen al meer dan 320 (!) kalenders verkocht. Prachtig, want behalve nieuwe voetbaltassen voor het team zelf, gaat het merendeel van de opbrengst naar Make a Wish, een stichting die de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte probeert in te vullen. Die stichting kan nu al een prachtig bedrag tegemoet zien. Hans Nijland bijvoorbeeld, legde al tweehonderd euro neer voor een kalender en een shirt.

De dames verzorgden woensdag een prachtige avond, het moet gezegd. Met presentator Gauke Poelman – TwinLife is ook sponsor van de ploeg- met FC Groningen directeur Hans Nijland en FC Groningen aanvoerder Maikel Kieftenbeld, die zichtbaar erg onder de indruk was van de kalender en dit keer een overbodige sliding achterwege liet. Tijdens de presentatie werd overigens ook nog weer een paar honderd euro voor het goede doel ingezameld, ondermeer door het veilen van shirts. Ook de Carbid Boys, zij mogen tijdens de jaarwisseling weer helemaal los, uit het dorp deden donderdag een duit in het zakje door de fooienpot beschikbaar te stellen aan het goede doel en ook de aanwezige dames van De Wilper Boys (Girls dus eigenlijk) deden een duit in het zakje. Datzelfde deed ook Hans Nijland, die een boeiend en humoristisch verhaal vertelde en vragen vanuit de zaal vaak op creatieve wijze beantwoordde. Zonder dus écht antwoord te geven. Conclusie: de spontaan opgezette actie is veel groter geworden dan vooraf gedacht was. De media-aandacht was enorm. Het feit dat er nu al meer dan 300 kalenders zijn verkocht, spreekt boekdelen. En bestellen- aan aanrader!- kan nog steeds heel simpel door een mail te sturen naar siannealkema@hotmail.com. Het mooie is bovendien dat één van de dames van het team de kalender persoonlijk komt brengen.

Daarmee is het ‘project kalender’ groot, groter, grootst geworden. Het begon als grapje. Een grapje dat eigenlijk al jaren op de plank lag. Dit jaar werd de handschoen eindelijk maar eens opgepakt. De dames kochten hetzelfde ondergoed. Gingen een dag met Linda op pad en klaar was Kees. Het resultaat: een prachtige kalender. Smaakvol. ‘Classy’, zei Sianne Alkema, die ontzettend veel moeite deed om de publiciteit te halen met dit project. En met succes. Want Zevenhuizen staat weer op de voetbalkaart. Niet door de prestaties van het eerste elftal- want dat valt toch wel een beetje tegen- maar door schaars geklede, spontane dames. Hulde. Niks dan lof. En eigenlijk verdient dit initiatief navolging. Volgend jaar maar weer? Of willen dan de heren uit de kleren?

zevenhuizen kalender 2

zevenhuizen kalender 3