Kantoor De Buurtzuster nu officieel

Roden de Buurtzuster

‘Het voelt als een warm bad’

RODEN – Met het onthullen het logo van De Buurtzuster heeft Roden er een nieuw zorgkantoor bij. Aan de Raadhuisstraat, pal tegenover het gemeentehuis, bevindt zich het nieuwe onderkomen van de buurtzusters.

‘Buurman’ Gerrit Alssema was dan ook genegen het kantoor te openen. De wethouder, die ook zorg in zijn pakket heeft, liet weten blij te zijn met deze ontwikkelingen in de zorg. ‘De Buurtzuster in de buurt. Dat is toch wat je wilt en dat is ook wat de gemeente graag ziet. Het is goed dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Persoonlijk contact en op die wijze zoeken naar oplossingen. Dat kan het beste in de buurt,’ aldus wethouder Gerrit Alssema.

De Buurtzuster is een initiatief van Mariëtte Brouwer. De start werd in 2013 gemaakt vanuit huis. ‘Dat werd alras te klein en privé en werk kon lastig gescheiden worden. Nu zijn we een aantal jaren verder en is er een eigen kantoor. Een uitvalsbasis voor de 27 personeelsleden en het adres waar klanten terecht kunnen voor hun zorgvragen. Het voelt als een warm bad,’ liet Mariëtte Brouwer optekenen.

De Buurtzuster is 6 dagen per week open. Doordeweeks van 8.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. ‘Wij zijn er voor verpleging, persoonlijke verzorging en begeleiding. En dat 24 uur per dag en 7 dagen per week. Onze organisatie is bewust kleinschalig en werkt met kleine teams.’ Wie meer wil weten kan kijken op www.thuiszorgdebuurtzuster.nl of bellen met 06 20 555 542.

Wethouder Gerrit Alssema benadrukte tijdens de opening het Uitleenpunt van zorghulpmiddelen. ‘Dat wordt in onze gemeente erg gemist en nu de Buurtzuster in dat gat is gesprongen kan ik daar allen maar tevreden mee zijn. De hulpmiddelen kunnen hier dagelijks worden afgehaald en dat beschouw ik als een echte service voor de klant. ‘ Op de foto vlnr: Gerard Brouwer, Mariëtte Brouwer en wethouder Gerrit Alssema.