KC Rodenburg viert vijftigste verjaardag uitbundig

LEEK – Groot feest in Leek. KC Rodenburg viert aanstaand weekend haar vijftigste verjaardag. Ondanks dat Rodenburg officieel pas op 4 juli vijftig wordt, zal op zaterdag 23 juni de opening van het jubileumjaar plaatsvinden. Mirjam van Wijk heeft er als voorzitter van de jubileumcommissie alvast zin in en blikt vooruit op de feestelijkheden van aanstaande zaterdag.

Mirjam is al 39 jaar betrokken bij de Leekster korfbalclub. Een behoorlijk lange tijd, maar nog steeds voelt ze de binding met de club. ‘Het is een heel gezellige club, maar prestatie staat zeker voorop. Desondanks mag gezelligheid niet ontbreken. Dat maakt deze club juist zo leuk’, zegt zij. KC Rodenburg is aangesloten bij het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond). Met negen teams wordt er aan de competitie deelgenomen. Op dit moment telt de club vier senioren- en acht jeugdteams.

KC Rodenburg speelt op kunstgras en het veld ligt op het sportpark van Rodenburg in Leek.
Naast het korfbal organiseert onze vereniging veel nevenactiviteiten. KC Rodenburg is naar eigen zeggen de gezelligste vereniging van de omgeving. Kijk alleen maar naar hun jeugdkamp, dat jaarlijks in de maand juli wordt georganiseerd. Een fantastisch meerdaags kamp, waarbij sportiviteit en gezelligheid (daar is het toverwoord weer) vooropstaan.
Aanstaande zaterdag kan de club deze bewering waar maken. Er is een groot feest gepland, wat om 13:00 uur ’s middags al begint. De seizoenafsluiting wordt afgetrapt met een puzzelfietstocht in de omgeving. Om 17:30 zal de gezellige barbecue van start gaan. ‘Iedereen is welkom. In de kantine van KC Rodenburg hangt een inschrijfformulier. Hoe meer zielen hoe meer vreugd’, stelt Mirjam.

De bedoeling is dat rond 19:00 uur de officiële openingshandeling zal plaatsvinden. Desondanks adviseert Mirjam geïnteresseerden zeker eerder te komen. ‘We gaan iets onthullen. Wat? Dat kan ik nog niet zeggen. De openingshandeling staat om 19:00 uur gepland, maar het zou best kunnen dat dit wat eerder wordt’, zegt zij.
De opening van het jubileumjaar moet een jaar vol feestelijkheden inluiden voor de club met zo’n 130 leden. De club is bekend in de regio en zoekt graag de samenwerking met andere clubs, getuige hun jeugdbeleid. Zo hebben zij in de jeugd een aantal combiteams met spelers van kv Sparta (Zevenhuizen) en OWK (Oostwold). ‘Die samenwerking is een positieve ontwikkeling’, stelt Mirjam. ‘Niet alleen hebben we een ruimere keuze voor de jeugdteams, ook trekken de jeugdleden zich aan elkaar op. Het niveau van de teams komt hierdoor hoger te liggen.’

Naast de jeugdteams, ziet Mirjam ook een groei in het aantal ‘kangoeroes’. Desondanks geen Australische praktijken. De allerjongste jeugd van KC Rodenburg – in de leeftijd van drie tot en met 6 jaar – krijgt hier namelijk de naam ‘kangoeroe’. ‘Vergelijk het met de kabouters bij het voetballen’, zegt Mirjam. ‘Door deze specifieke leeftijdsgroep te trainen, kunnen kinderen op een jongere leeftijd kennismaken met korfbal. Het is goed om te zien dat juist deze groep razendsnel groeit. Dat geeft hoop voor de toekomst.’
Aanstaande zaterdag organiseert KC Rodenburg dus de viering van het jubileumjaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier in de kantine, of contact opnemen met de jubileumcommissie via jubileum@kcrodenburg.nl.

Wat: Aftrap jubileumjaar KC Rodenburg
Wanneer: zaterdag 23 juni
Waar: Kantine KC Rodenburg, aan de Rodenburg 11 te Leek
Info: www.kcrodenburg.nl.