Kees Pranger scoort voor Marum; Joey Hummel schiet zes keer raak

REGIO – De hevige regenval was toch nog weer spelbreker in de vijftiende speelronde- al heeft lang niet elke club zoveel wedstrijden gespeeld, de competitie geeft een scheef beeld-, waardoor onder meer de derby TLC-Haulerwijkse Boys geschrapt werd. Alle overige clubs kwamen wel in actie. VEV’67 verloor voor de tiende keer en blijft ook onder de fatale rode streep, maar zit niet bij de pakken neer. CSVH kon het doelpuntenfestijn van vorige week geen vervolg geven en verloor zaterdag volstrekt kansloos. ONR daarentegen scoorde er na rust op los. Marum versloeg NEC. De bevrijdende 2-0 kwam op naam van Kees Pranger. Veenhuizen trok ook tegen ZZVV aan het kortste eind: 3-0. Pelikaan S is niet vermoeid na de zinderende bekerstrijd tegen HZVV en verpulverde de tegenstander met 8-3. Boerakker deed hetzelfde met als scherpschutter Joey Hummel: zes keer!

VEV’67 kon gezien de uitslag (1-0) de vestingmuur van d’Olde Veste niet doorbreken, maar qua wedstrijdbeeld wist het wel een bres te slaan. “Alleen, we hebben onszelf weer niet beloond.”, viel hoofdtrainer Ron de Boer weer in herhaling. Bovendien zat keeper Strijker de Leeksters in de weg. “Hij heeft d’Olde Veste overeind gehouden.” Voor het overige had de ploeg uit Steenwijk aanvallend niets in te brengen. Eén moment, een voorzet, waarbij het organisatorisch bij VEV- dat door de tweede gele kaart van Lars Jellinek ook nog met een man minder kwam te staan- niet goed stond- en tevens de enige kans in de hele wedstrijd- werden de gasten fataal. “En dan hebben we ook nog de domme pech dat die bal voor de voeten komt van de tegenstander”, keek De Boer misnoegend terug. VEV’67 had de winst verdiend. De nederlaag biedt volgens De Boer perspectief. “Als we dit vast kunnen houden komt het absoluut goed. Het kwartje moet een keer vallen. De ‘kar’ is in beweging.” Komende zaterdag hoeft die kar niet te reizen, want Buitenpost komt op visite. Een ploeg in vorm. “We hebben nog niet vaak verloren van Buitenpost. VEV is voor hen een ‘angstgegner’”. We zullen zien of De Boer woord houdt. De realiteit voorlopig: VEV onder de rode streep. BCV dat een plaats hoger staat – op de nacompetitie- heeft drie duels minder gespeeld dan de Leeksters, terwijl Viboa zelfs vier wedstrijden tegoed heeft. Eens te meer een bewijs dat de winter de competitie niet goed doet. Het werkt competitievervalsing in de hand. Maar de klachten daarover aan het adres van de KNVB- dat fair play hoog in het vaandel heeft staan- worden niet gehoord. ONR liet er geen gras over groeien tegen het nog puntloze De Heracliden, al gold dit pas na rust. In de matige eerste helft was het duel in evenwicht (0-0). Wel een rode kaart voor doelman Harmen Uffels, die bij het uitkomen een tegenstander raakte. Veldspeler Harm-Jan Poel nam zijn plaats in. In het tweede deel nam ONR het heft stevig in handen en schakelde een versnelling hoger. “Opeens kwam het veldspel uit de verf. Het leek wel of de jongens 22 man te veel vonden. We kregen meer ruimte en speelden het goed uit”, aldus hoofd technische staf Rien Hut. Dankzij doelpunten van Hans van Tamelen, Bram Gootjes (twee) , Hein Luinstra en Nick Pathuis werd het 5-0. Oranje Nassau Roden klom twee plaatsen op de ranglijst. Daar waar ONR vandaan komt staat nu CSVH dat hevig teleurstelde in de thuisbeurt tegen het op de voorlaatste plaats staande SC Loppersum. De Hoogkerkers konden de doelpuntrijke wedstrijd van vorige week geen vervolg geven. “We hebben op ons donder gehad. Het was een kansloze missie. Vanaf het begin voetbalden we tegen onszelf en dan win je nooit. Het was een verloren middag”, foeterde Lesmond Prinsen die zinnen te kort kwam om de ontluisterende 1-4 te beschrijven. Loppersum, dat in tegenstelling tot CSVH wel de mouwen opstroopte, moest wel de 1-2 toestaan, door Daryl Martina. “En dan hoop je op een ommekeer. Vorige week heeft meer gekost dan twee punten”, verklaarde Prinsen. Marum sloeg de koppositie af: 2-0 winst op NEC Delfzijl. Dit ondanks personele problemen, waardoor onder meer noodgedwongen Jacob Roelof de Wit tussen de palen stond. Maar dat was nog niets vergeleken met de voorhoedeproblemen. Na de 1-0 van Frank Terpstra werd een kwartier voor tijd co-trainer Kees Pranger van de bank gehaald. Uit een corner van Erwin van der Molen kopte uitgerekend Pranger de bevrijdende 2-0 binnen. Veenhuizen verloor op sportpark Woltingeslag met 3-0 van runner –up ZZVV. Dezelfde uitslag als de heenwedstrijd, maar nu wel op een andere manier. Veenhuizen was niet opgewassen tegen kwaliteitsploeg ZZVV, maar verloor alleszins afgetekend. De gasten kregen legio kansen, waaronder een penalty. Met name na rust speelde de ‘Sportploeg van Noordenveld’ verzorgd en in ogen van Marcel van Veenen zelfs de beste helft tot nu toe. Maarten Duin maakte zijn debuut, als gevolg van het uitvallen van Brian Giezen. Veenhuizen krijgt zaterdag Scheemda op visite. De hekkensluiter, waar Veenhuizen het uit lastig mee had. Gezien het spel heeft Van Veenen er wel vertrouwen in. Pelikaan S ondervond weinig hinder van de bekerslijtageslag, waarin het pas na strafschoppen werd uitgeschakeld door HZVV. De Oostwolders waren weer ouderwets productief, bij Good Old Be Quick: 3-8. In de eerste helft was het al 2-5 door twee treffers van Freddy de Grooth en Handrit Hoxhaj en een fraaie kopbal van Kevin van Dellen. De Grooth scoorde na rust zijn derde, waarna ook Danny Holband twee voor zijn rekening nam, twee keer uit een strafschop. Pelikaan S liep uit op de concurrenten die punten lieten liggen. Boerakker had ook honger naar de bal en vooral het doel. De geel-zwarten haalden Oosterparkers door de gehaktmolen: 2-7. Bij rust was het 0-3. Een onverwacht hoge uitslag met een hoogtepunt voor Joey ‘Dalton’ Hummel die maarliefst zes keer de roos trof. “Joey stond voor het eerst in de spits. Na het debacle van vorige week zijn we om de tafel gegaan. In principe was Joey laatste man. Het pakte goed uit”. Overigens kwam het eerste doelpunt op naam va Willem Pieter Wouda, maar was Hummel aangever.