Kees van der Leest, voorzitter VV Veenhuizen

 

‘Sinds november 2018 ben ik voorzitter van de club waar ik al vanaf mijn vijfde lid ben. Tot mijn vijftigste heb ik gevoetbald voor VV Veenhuizen en daarna heb ik als leider, (hoofd)trainer en bestuurslid technische zaken rollen vervuld binnen de club. Eigenlijk hebben we het afgelopen jaar zonder voorzitter gezeten bij de club. Vandaar dat ik besloot mijn verantwoordelijkheid te nemen. Daar moet ik wel tijd voor maken, want als militair heb ik een drukke baan. Drie dagen per week zit ik intern op de marinebasis in Den Helder en de overige twee dagen staat vaak volgepland.
De club staat er momenteel goed voor. Het eerste doet het uitstekend in de derde klasse en staat zelfs tweede. Verder is de club financieel gezond, ondanks dat de gemeente hier en daar een stapje terugdoet. Omdat ons samenwerkingsverband met VV GOMOS vrij plotseling ophield, hebben we helaas een aantal jeugdspelers moeten laten gaan. Hierdoor hebben we nog twee jeugdteams: een Onder-9 en een Onder-12 team. We zijn wel bezig met ledenwerving, om toch de jeugd weer bij de club te betrekken. We hebben nog drie seniorenteams en een 35+ team op de vrijdag. Sinds kort hebben we ook een damesteam op de vrijdagavond.
Onlangs kregen we van het programma Veronica Inside een bijdrage van drieduizend euro. Dat kwam omdat Johan Derksen een jaar lang voor onze club heeft gespeeld met het onderdeel Toto. In totaal is er vierduizend euro nodig voor nieuwe dug-outs. We hopen deze in de zomer te kunnen plaatsen.
Veenhuizen is mijn inziens een club die midden in het dorp staat. We zitten in de lift en er worden steeds meer activiteiten georganiseerd. Hiervoor zijn echter mensen nodig, dus moeten we laten zien dat we verenigd zijn. De letterlijke betekenis van VERENIGing lijkt binnen onze club sterker te worden en dit heeft directe gevolgen voor de uitstraling van en beleving binnen onze club. Wel rust er momenteel nog veel werk op dezelfde schouders. Vandaar dat ik de leden van de vereniging graag zou willen vragen open te staan voor elkaar en de taken binnen de vereniging. Vele handen maken tenslotte licht werk!’