Keizer schittert in herfstconcert Ot en Sien

Roden - ot en sien najaarsconcert Johanna2

RODEN – Het Drents Senioren Orkest verzorgde afgelopen zaterdag samen met Titia Keizer een herfstconcert in de Pompstee in Roden.  Het concert kreeg de naam herfstconcert Ot en Sien, vanwege het jubileum van dit tweetal. Het Drents Senioren Orkest is opgericht in 1983 en de leden komen uit Drenthe en zelfs daarbuiten. Het orkest telt 63 leden, waaronder vijftien vrouwen. Elf leden komen uit de gemeente Noordenveld.  De hoofdrol was zaterdag toch weer weggelegd voor Titia Keizer. Zij groeide op in Zuid Afrika en volgde zanglessen aan de Music Academy in Kaapstad.
In 1972 werd haar studie afgebroken omdat haar ouders terugkeerden naar Nederland. Veel later volgde zij privé zanglessen bij ondermeer Bouwe Dijkstra. Bovendien volgde ze masterclasses bij bijvoorbeeld Ernst Daniel Smid. In 2002 deed ze mee aan Una Voce Particolare, waar ze de halve finale bereikte. In 2009 won ze de publieksprijs tijdens het 55-plus songfestival in Amsterdam.
Het orkest had samen met Titia een gevarieerd programma samengesteld. Bezoekers konden luisteren naar een selectie uit The Sound of Music, Anthem uit de musical Chess, selectie uit James Last op Klompen met oude Nederlandse liedjes terwijl ook een paar kenden marsen niet ontbraken. Het publiek genoot. Het applaus na afloop sprak wat dat betreft boekdelen.