Kerstpakket? Schenk het de Voedselbank!

NOORDENVELD – Op zaterdag 19 december start Voedselbank Noordenveld een kerstpakket inleveractie. Dit van 10.00 tot 16.00 uur aan de Ceintuurbaan Noord 122 in Roden. Jan Peter Kroes als voorzitter en Jo Schuurmans als logistiek medewerker leggen hiervoor graag de rode loper uit.

‘Op deze manier kan iedereen die gebruik maakt van deze voorziening een kerstpakket van ons krijgen. Wij zouden graag zien dat onze 50 adressen allemaal voor de kerstdagen met een prachtig kerstpakket huiswaarts keren,’ zegt Jan Peter Kroes.

De Voedselbank zit in Roden in een bedrijfspand dat gezamenlijk gebruikt wordt door onder andere ook de Boekenmarkt en de Kledingbank. Het pand staat nabij de bezinepomp en staat bekend onder de naam CBN 122. De Voedselbank zit aan de achterzijde van het gebouw.

De vrijwillige medewerkers hebben onlangs de Sinterklaas uitgifte van speelgoed achter de rug. Jo Schuurmans kijkt nog altijd daar zeer emotioneel op terug. ‘We hadden zoveel speelgoed dat iedereen met dikke tassen vol naar huis kon. De mensen waren tot tranen toe geroerd, zo geweldig was het om dit mee te maken. Je wilt niet weten hoeveel prachtige speelgoedspullen we hebben kunnen weggeven. We hebben de Sinterklaasactie uitgesmeerd over drie volle dagen, zodat iedereen rustig de tijd had om speelgoed uit te zoeken. Kinderen en ouders zijn hier heel gelukkig van geworden.’

Alle gegeven kerstpakketten worden eerst doorgenomen. Alcohol wordt eruit gehaald en doorverkocht voor een geldelijke opbrengst voor de Voedselbank. Is er erg veel aanbod van artikelen dan wordt dat bewaard en in het voorjaar uitgegeven. Wanneer mensen geen kerstpakket krijgen dan nog bestaat de mogelijkheid om een gift te geven.  Op zaterdag 12 december is er de gelegenheid om bij enkele supermarkten extra boodschappen te kopen en die te doneren aan de Voedselbank. Dat kan in een bijgeleverde kist bij de ‘Voedselbankbanner’.

Overigens geeft Jo Schuurmans nog aan dat wanneer kerstpakketten niet op zaterdag 19 december kunnen worden gebracht dit altijd ook nog in de week er op kan. ‘Elke dag zijn we open van 10.00 tot 16.00 uur. En daarbij, ook non-food is van harte welkom. Het komt allemaal goed terecht, dat kunnen wij eenieder verzekeren.’