Keukenmeiden trekken de aandacht in Roden

RODEN – Veel tamtam. Zo kun je de opening van de eerste Internationale Keukenmeidenparade noemen. Bij de Catharinakerk te Roden kwamen cultuurliefhebbers tezamen, om een blik te werpen op dit bijzondere schouwspel.
De parade werd geopend door wethouder Alex Wekema, kort nadat Mara Bosboom (directeur Havezate Mensinge) en Carolina Verhoeven (organisator) hun zegje hadden gedaan. Wekema ontving en luidde een ouderwetse bel, waarmee de parade officieel van start kon.

‘Ik had er geen voorstelling van, toen mij werd verteld dat ik de Keukenmeidenparade mocht openen. Maar nu ik hier zo sta, vind ik het heel bijzonder. Ik hoop van harte dat dit een vervolg krijgt.’
Mara Bosboom bedankte op haar beurt organisatrice Carolina, de Historische Vereniging Roon en de medewerkers van Promens Care. ‘Zonder hen was de parade er nooit gekomen.’