Kinderen tellen vogels

WESTERVELDE – Groep 6, 7 en 8 van meester Halbe Hageman van basisschool De Elsakker uit Westervelde kreeg afgelopen vrijdag een workshop over vogels. Het was Meike Heerkens uit Norg die namens de Vogelbescherming de kinderen op een leuke manier kennis liet maken met vogels en hun voer. Het was een mooie opmaat naar het Nationale Tuinvogeltelweekend, zoals dat op 28 en 29 januari werd gehouden.

´Hartstikke leuk om te doen,´ zegt Meike Heerkens. ´De Kinderen waren erg enthousiast. We hebben diverse voedermogelijkheden gemaakt. Een boomstammetje met gaten om te vullen met vet, een kopje  voor vetbollen en meer. De kinderen hebben hard gewerkt. Ik vind dit altijd een leuke manier om aan de slag te gaan. Lekker actief en ondertussen de kinderen veel vertellen over vogels en de verschillende manieren van  voederen. Een mooie promotie.´

Maaike Heerkens is vrijwilligster bij de vogelbescherming en geeft vanuit die hoedanigheid workshops en informatie.  ´Ook geef ik bij mensen thuis advies op maat. Wanneer iemand meer vogels in de tuin wil, kijk ik wat  ik er kan verbeteren en kan ik daar een advies over geven.´  Kijk ook op www.vogelbescherming.nl.