Klaar voor de zon: zonnepanelen in de zomer

De lente is het ideale moment om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen. De zonnige zomermaanden zorgen namelijk voor maar liefst 75% van het rendement van je zonnepanelen. Om ervoor te zorgen dat jij dus helemaal klaar bent om optimaal gebruik te maken van duurzame en groene energie, is dit het ideale moment op zonnepanelen te kopen of huren. Je begint direct met energie besparen!

Heb je een plat of een schuin dak? Dit is namelijk van belang bij het bepalen van het rendement van je zonnepanelen. Op een schuin dak worden de zonnepanelen namelijk met een andere hellingsgraad geplaatst dan bij een plat dak. Er wordt altijd gekeken naar de plaatsing waarop jouw zonnepanelen het meest directe- en indirecte zonlicht kunnen opvangen.

De hellingsgraad voor zowel een plat dak als voor een schuin dak wordt bepaald door de oriëntatie van het dak. De juiste hellingsgraad wordt berekend door BonGo Solar. Schaduwpunten kunnen nadelig zijn voor de hoeveelheid energie die je opwekt. Op basis van deze aspecten kan er vooraf een rendementsberekening worden gemaakt zodat je precies weet waar je aan toe bent voordat je je eigen zonnepanelen koopt of huurt.

Een duurzame en koele zomer
Je begint direct met het besparen op je energierekening zodra de zonnepanelen op je dak zijn geïnstalleerd. Dat betekent dat je ook direct gebruik kunt maken van groene en duurzame energie. Hierop kun je al je (huishoudelijke) apparaten laten draaien terwijl je de CO2 uitstoot van je huishouden vermindert.

In de hete zomermaanden kun je dus met een gerust hart de airconditioning en/of ventilatoren laten draaien op groene energie. Het verschil dat je zonnepanelen maken, zie je terug op de energierekening!

BonGo Solar als adviseur en installateur
BonGo Solar bestaat sinds 2012 en staat sindsdien altijd voor kwaliteit: wij zorgen ervoor dat u altijd voorzien bent van professioneel advies en we maken in ons assortiment alleen gebruik van A-merk producten. Met de aanschaf van onze zonnestroominstallatie bent u altijd voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied. Bij BonGo Solar heeft u meerdere keuzemogelijkheden voor de aanschaf van uw zonnepanelen: u kunt zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Onze kundige monteurs zijn allemaal voorzien van de juiste certificaten. Zo garanderen wij keer op keer veiligheid en kwaliteit. Daarmee maken we duurzame energie beschikbaar voor iedereen.