Klusvrijwilligers bekijken gaslocatie

LANGELO –  De jaarlijkse excursie van de ‘klusvrijwilligers’ in de gemeente Noordenveld, bracht het gezelschap ditmaal naar de gasopslaglocatie in Langelo. De vrijwilligers zijn verbonden aan een drietal projecten in de gemeente. Repaircafé,  Treftuin Roden en de Klussendienst van Welzijn in Noordenveld.

Bijna 30 vrijwilligers konden zo met eigen ogen zien wat de huidige ontwikkelingen zijn rondom de gasopslag. Onlangs vond er een fikse uitbreiding plaats van de locatie. De gasopslag maakt onderdeel uit van het Groningseveld en is bedoeld om in tijden van extreme kou Nederland van voldoende gas te voorzien. De communicatiemedewerker gaf meer dan voldoende info over de werkwijze van de gasopslag en ging daarnaast ook in op aardbevingsgevaar en bodemdaling. Aansluitend was er per touringcar  een rondleiding over het terrein van de gasopslag. De gedachte die na afloop vooral bleef hangen was: ‘Indrukwekkend’.

Voor vragen over de Klussendienst, Repaircafé en Treftuin Roden kan men onder andere terecht Welzijn in Noordenveld 050 317 65 00.