Knights zoekt beeballers

LEEK – Zaterdag 11 mei organiseerde honk- en softbalclub Drachten Diamonds een toernooi voor Beeball teams uit het noorden.Ook de Beeballers van BSC Knights uit Leek deden hier aan mee. Het was prachtig zonnig weer en na een gezamenlijke warming up werden er wedstrijdjes gespeeld. Alle kinderen hebben heel veel plezier gehad en kijken uit naar de toernooien die gaan komen.

Er wordt ook helemaal niet gekeken wie er wint of verliest. Plezier staat voorop. Verdere teams waren: Drachten Diamonds, Blue Hawks Zwolle, Blokes Veendam, Bedrocks Emmen en Caribe Groningen. Beeball is honkbal voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. Er wordt gespeeld met zachtere honkballen en knuppels. Je kunt het spelen met 2 of 3 honken, afhankelijk hoeveel kinderen er in een team zitten. Een team kan dus bestaan uit 4,5,6 of 7 kinderen.Heeft een club te weinig spelers, dan wordt het aangevuld door spelers van een ander team. Op deze leeftijd is dit totaal niet van belang.

Heel veel plezier hebben in het spelletje is het belangrijkste. Dit jaar zijn er nog toernooien in Groningen, Emmen, Veendam en in september in Leek. BSC Knights, opgericht in 1987, speelt op sportpark Rodenburg in Leek met teams in meerdere leeftijdscategorieën. Wie interesse heeft in de honk- en softbalsport kan een mailtje sturen naar secretaris@knightsleek.nl