Koningsdag opent met dansje ‘Hupsakee’

Roden Bestuur Koningsdag

Programma Koningsdag Roden bekend

RODEN – Ze hebben het weer voor elkaar gekregen, de bestuursleden van de Oranje Stichting Roden. Er staat op Koningsdag – 27 april- weer een buitengewoon gevarieerd programma, met een aantal nieuwe elementen. Gloednieuw is zeker de opening. Maar ook de klimwand is terug, terwijl ook het seniorenfeest een nieuwe opzet heeft gekregen.

Koningsdag 2016 betekent ook het debuut van burgemeester Klaas Smid. Hij opent de dag. In dat kader was het voltallige bestuur van de Oranje Stichting Roden onlangs bij de burgervader op bezoek. ‘We hebben kennisgemaakt. De burgemeester was onder indruk van de activiteiten die gehouden worden’, zegt voorzitter Sieny Mulder. Als vertrouwd begint de dag om 10.00 uur. Kinderen kunnen dan de nieuw ingevoerde Oranje kaart inleveren bij snackbar De Berk, in ruil krijgen ze een surprise. Muziekvereniging Oranje verzorgt vervolgens een concert, waarna Manon van Fitnesscentrum Roden met de kinderen de openingsdans – ‘Hupsakee’ van Kinderen voor Kinderen- gaat instuderen. Om 10.30 uur klinkt het Wilhelmus, spreekt Klaas Smid en dansen de kinderen de openingsdans. Daarna wordt bekend gemaakte welke kinderen een prijs met hun ingeleverde Oranje kaart hebben gewonnen. Die trekking wordt ook door de burgemeester verricht. Plaats van handeling: de Albertsbaan.
Daarna barsten de activiteiten los. In de Heerestraat is de kindervrijmarkt, is een avonturenspringkussen, verzorgt De Draai een clinic inline skating en staan levende standbeelden van Feniks in de vorm van Ot en Sien. Op de Albertsbaan is ook al genoeg te beleven. Daar worden de kinderspelen, terug van weggeweest, gehouden, komt de klimwand, kunnen kinderen een ritje op een pony maken en zijn optredens van Showband Noordenveld en verschillende color guard groepen. Ook op de kar van ‘Vlap’ op de Albertsbaan: de in Roden populaire DJ Franky Rules. Als vanouds wordt de multiculturele markt gehouden in de Wilhelminastraat en is er streetdance op het Heereborchplein. Daar treden ook MV Noordenveld en Oranje op. Vanaf 14.00 uur is er het seniorenfeest in Onder de Linden, met dit keer een verloting en een muzikale quiz. De live muziek wordt dit jaar verzorgd door Het Wapen van Drenthe en Mo’s Café. Coverband O-Fifty zal er vanaf 15.00 uur optreden.

‘Hoe ik de dag zou typeren? Als een dag met van alles en nog wat. Een mooie mengelmoes. We zijn blij dat Bert de Groot van Fitnesscentrum Roden ons trouw is gebleven. Hij neemt de surprises voor de kinderen voor zijn rekening. Net zoals we gelukkig een beroep hebben kunnen doen op de middenstand voor prijzen voor de seniorenmiddag. We hebben misschien wel honderd prijzen, echt heel mooi. Overigens kunnen mensen die op welke manier dan ook willen helpen – jong en oud- zich nog melden. We kunnen nog wel wat handjes gebruiken.’ Info: oranjestichtingroden.nl. Op de foto, van links naar rechts, Esther Smit, Sieny Mulder, Rika Apol, burgemeester Klaas Smid, Ina Kuipers, Fikre Forsido, Willy Rijnberg en Woudy ten Cate.