Koopwoningen op de Boskamp-locatie Roden

NOORDENVELD- Gemeente Noordenveld en wooncorporatie Woonborg zijn volop bezig met de ontwikkeling van de Boskamp-locatie in Roden. De gemeente Noordenveld is een aanbestedingsprocedure gestart voor de bouw van koopwoningen. Meerdere projectontwikkelaars hebben tot halverwege oktober 2018 de tijd om hun plannen uit te werken.

Duurzaam

Bij de beoordeling van de aanbestedingsprocedure hanteert de gemeente Noordenveld een aantal criteria. De belangrijkste daarvan zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Ook worden de woningen levensloopbestendig. Alle woningen op de Boskamp-locatie in Roden worden minimaal energieneutraal en krijgen geen gasaansluiting.

Flexibel

De gemeente wil graag dat er op de Boskamp-locatie koopwoningen met een modulair concept komen. Deze woningen zijn geschikt voor een brede doelgroep en eventueel later aan te passen aan nieuwe wensen of eisen op de woningmarkt. De gemeente wil eind 2018 / begin 2019 het contract met de geselecteerde projectontwikkelaar afsluiten.

Woonborg

Woonborg laat op de Boskamp-locatie levensloopbestendige, Nul op de Meter-woningen bouwen, bestemd voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder. De woningen zijn geschikt voor 1 of 2-persoonshuishoudens. Als alles volgens planning verloopt, zijn deze woningen eind 2019 klaar.