‘Korfschieten’, plaatsjesactie en korbal op niveau!

image

KV Hoogkerk

HOOGKERK – Korfbal Vereniging Hoogkerk presenteert op zaterdag 2 mei voor de zesde keer in successie ‘Hoogkerk Körf Schait’n Toernooi’. Het evenement is uitgegroeid tot een mateloos populair gebeuren, wat zelfs deelnemers van buiten Hoogkerk trekt.

Het concept van het enorm populaire evenement is even simpel als geniaal. Twee koppels spelen tegen elkaar. De bedoeling is om in een tijdsbestek van vijf minuten zoveel mogelijk ballen door de korf te schieten. De twee korven staan op 6.75 meter afstand van elkaar. Er wordt om en om geschoten. Het team dat de meeste goals maakt wint.  De punten worden bijgehouden. Het is een afvalrace. De winnaar wacht een geldprijs en een leuke, wisselbeker. Teams spelen onder ludieke, meest vreemde namen. Bovenal is het elk jaar weer een bijzonder gezellige dag. Er is volop eten en drinken en er is muziek. Bovendien speelt leeftijd bijna geen rol. Het gaat vanaf de C-jeugd en iedereen speelt door elkaar, dus niet in teamverband. Dus: vaders tegen bijvoorbeeld dochters of een jong team tegen een ouder team. Ook dat aspect maat het evenement heel bijzonder. Feitelijk gezien is Körf schait’n een simpele trainingsvorm van korfbal. Nuttig en gezellig dus.

Dat dit evenement uitgerekend bij KV Hoogkerk wordt gehouden, is geen toeval. De club is actief en origineel. Behalve zo goed mogelijk presteren is ook gezelligheid en saamhorigheid belangrijk. Ook zoiets. Maandag startte de ‘plaatjesactie’ bij de Albert Heijn in Hoogkerk. Een fantastische activiteit waaraan jong en oud altijd erg veel plezier beleven. Alle leden van de club zijn geportretteerd en de stickers kunnen verzameld worden in een verzamelboek. Afgelopen zaterdag was de feestelijke start van deze sportplaatjesactie met de overhandiging van het eerste boek aan de deelnemende verenigingen. Vanaf nu is het boek verkrijgbaar voor 4,95 euro of gratis bij aankoop van vier geselecteerde miniverpakkingen (ondermeer chocomel en dubbelfris). De zakjes met vijf sportplaatjes kosten 0,50 euro per stuk of zijn gratis te verkrijgen bij elke tien euro aan boodschappen (zie de voorwaarden in de winkel). Bovendien is er een snelspaarsysteem ontwikkeld waarbij gratis zakjes worden weggegeven bij bepaalde producten. Deze week is dit bijvoorbeeld bij Oranje vla en slagroom. Het boek is gratis af te halen in de winkel. Voor de actie is bovendien een speciale Facebook pagina aangemaakt: facebook.com/albert-heijn-hoogkerk. Nog iets: KV Hoogkerk organiseert elk jaar een korfbaltoernooi voor scholen. Een en ander zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 5 juni, voor groepen 4 van de basisscholen. De winnaar plaats zich voor de vervolgronde in Groningen.

Behalve leuke activiteiten en acties wordt er uiteraard ook gewoon korfbal gespeeld in Hoogkerk. De hoofdmacht komt uit in de Overgangsklasse A. Heel voorspoedig gaat het nog niet, want de ploeg neemt momenteel de zesde stek in en laat alleen Heerenveen en KVZ voorlopig nog achter zich. Nummer vijf ODIK is echter nog binnen handbereik. KV Hoogkerk kan een grote club genoemd worden, met een bloeiende jeugdafdeling. De club beschikt over drie seniorenteams. Daarnaast is er een MW-team, twee A-teams, twee B-teams, twee C-teams, drie D-teams, vijf E-teams en 1 F-team. De allerkleinsten kunnen zich aansluiten bij de kangoeroes. Je bent immers nooit te jong om korfbal t leren. KV Hoogkerk kan een grote, bloeiende club genoemd worden met Ineke Vriezema (voorzitter), Linda Huizinga (secretaris), Eric Huisman (penningmeester), Willem Elzinga en L:ars Salomons als bestuursleden en met verschillende commissies die er wekelijks voor zorgen dat alles goed reilt en zeilt binnen de club.

Maar eerst dus Hoogkerks Korfschait’n op 2 mei. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.kvhoogkerk.com. Het evenement begint om 12.30 uur. Leeftijd: vanaf de C-ers en voor niet korfballers vanaf 14 jaar. Deelnemen is overigens gratis.

KV Hoogkerk
Opgericht: 1962
Clubkleuren: groen-wit
Activiteiten: plaatjesactie (vanaf nu), Korfschait’n (2 mei)
Bestuur: Ineke Vriezema, Linda Huizinga, Eric Huisman, Willem Elzinga en Lars Salomons.
Website: www.kvhoogkerk.com