Kosters opent bouw aan de H. Scheepstrastraat

RODEN – Een heugelijk feit afgelopen week aan de H. Scheepstrastraat te Roden. Daar opende wethouder Henk Kosters de bouw van veertien levensloopbestendige woningen. Dit deed hij door plaats te nemen op een kleine kraan, waarmee hij de eerste graafhandeling uitvoerde.  Op de plek van de voormalige school De Ronerborg zullen huizen gebouwd worden die alle voorzieningen op de begane grond hebben.

Inmiddels zijn twaalf van de veertien woningen verkocht. Wonen, baden, slapen en koken kan hierin allemaal op de begane grond. Het zal gaan om twee-onder-een-kap woningen, die door Plegt-Vos gebouwd gaan worden. Het thema hiervan is ‘Dicht bij Huis’, omdat alle voorzieningen binnen handbereik zijn en de woningen dichtbij het centrum worden gebouwd.

Het thema ‘Dicht bij huis’ verwijst naar de geschiedenis van de locatie, een zijstraat van de Meester H. Scheepstrastraat en de Jan Ligthartstraat. ‘Dicht bij Huis’ is namelijk een kinderboek van Hindericus Scheepstra en Jan Ligthart. Scheepstra is bekend van onder meer Ot en Sien.