Krankzinnige wedstrijd CSVH: tien doelpunten, vijf rode kaarten

Zaterdagvoetbal

REGIO – In het inhaalweekend werd een volledig programma afgewerkt. De herstart was niet goed voor VEV’67 dat in de ‘zespuntenwedstrijd’ tegen VIBOA opnieuw onderuit ging. Krankzinnige taferelen bij CSVH-Noordscheschut: tien doelpunten en vijf rode kaarten. De doelpunten werden wel keurig verdeeld: 5-5. Veenhuizen verloor nipt van De Weide. Pelikaan S deelde een zevenklapper uit aan het adres van GVAV. Haulerwijkse Boys verloor het spektakelstuk van Oosterparkers, terwijl het publiek in Boerakker ook veel doelpunten zag: 3-3.

Voor VEV’67 was de kelderstrijd tegen Viboa een ‘zespuntenwedstrijd’, de helemaal onderaan staande Winsumers hadden helemaal niets te verliezen en speelden dan ook volle bak en dat deden de gasten goed. Dit resulteerde dan ook in een 1-3. Maar alles had anders kunnen lopen wanneer Jeffrey Visser niet de 1-0 had gemaakt. De enorme kans werd verijdeld door de keeper. Viboa kwam vervolgens aan de 0-1, gescoord vanaf de stip. Een terechte penalty, maar daar gingen drie grove overtredingen die niet gezien werden aan vooraf. Rense Dijk bracht VEV weer langszij, na een ouderwetse aanval met één keer raken. Even kregen de Leeksters weer geloof in een goede afloop, maar vlak voor rust viel de 1-2. Tactische omzettingen in de rust mochten niet baten. Het weer opportunistisch spelende Viboa counterde naar 1-3. VEV nam alle risico en had pech dat een pegel van Enrico Wardenier uit de kruising werd geranseld. Al met al een fikse teleurstelling al gooit VEV nog niet de handdoek. “We leggen ons er niet bij neer. Dan maar een stunt tegen Olde Veste komende zaterdag”, balt leider Jenne Kits de vuisten. CSVH-Noordscheschut was een krankzinnige wedstrijd. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht en leidde CSVH soeverein met 3-0. Nadat de gasten enkele wissels toepasten ging Noordscheschut op het randje spelen, roerde het publiek zich en raakte de scheidsrechter van de leg, die met kaarten ging strooien. Bij 4-1 leek de winst voor de Hoogkerkers een zekere zaak, maar de bezoekers kwamen terug tot 4-4. Op dat moment stond het acht tegen acht vanwege de vele rode prenten. Stephan Boersema leek dan de winnende 5-4 te maken, maar in de laatste minuut werd het toch weer gelijk: 5-5. Klaas Wobbes, Ali Albayrak en Roel Woltjes kregen namens CSVH rood. “Ben ik blij met een punt? Ja. Ben ik trots op mijn ploeg? Ja. Ben ik zuur vanwege de vele blessures en rode kaarten? Ja”, gaf trainer Lesmond Prinsen het commentaar op zijn eigen wijze. Beduidend saaier was het bij ONR-Drenthina, dat in een 0-2 eindigde. “Het voetbal was niet geweldig en dat is in feite het hele verhaal van de wedstrijd”, sprak Rien Hut. De Roners verloren verdiend omdat de bezoekers meerdere kansen kregen en na de snelle 0-1 in een zetel kwamen. Het betekende de nekslag. Tot overmaat van ramp kreeg Hans van Tamelen bij de stand 0-1 een tweede gele kaart vanwege een trappende beweging. Door het derde verlies op rij is ONR in de staart van de ranglijst beland. Marum blijft in de top meedraaien na de minieme 0-1 overwinning in en tegen Godlinze. De zege was op zijn plaats. Slechts het laatste kwartier kwam Marum in de problemen, voor het overige domineerden de Westerkwartierders, die bij rust ruim afstand hadden moeten nemen. Marc Boonstra scoorde twintig minuten voor tijd de 0-1, nadat Rob Groefsema inschoot, waarna Boonstra attent reageerde. Het was vervolgens pompen of verzuipen voor de ploeg uit het Santanera-dorp. Marum hield zelf het hoofd boven water. De Marumers leidden de dans en hebben een punt voorsprong op Appingedam en NEC Delfzijl, tevens de volgende tegenstander. Veenhuizen verloor ‘Achter de Molen’ met het kleinst mogelijke verschil van runner-up De Weide: 0-1. (Uit werd nog kansloos met 5-0 verloren). Veenhuizen kwam sneu weg en werd verslagen vanaf de stip. Qua kansenverhouding was het duel in evenwicht. De blauw-witten stonden sterk in de organisatie en werkten keihard. Maar de jonkies van Marcel van Veenen kregen geen loon naar werken. Naaste belager BSVV pakte wel de drie punten, waardoor Veenhuizen nog niet veilige zone is. Pelikaan S deelde een ouderwetse zevenklapper uit aan GVAV Rapititas. John de Hoop noemde het een ‘redelijk scoreverloop’. Door de snelle 1-0 van Petrit Hoxhaj viel de druk weg bij de thuisploeg, dat door denderde en met 4-0 aan de thee ging. Direct na de pauze scoorde Danny Holband de wonderschone 5-0. Holband mikte net over de middellijn over de keeper. De Hoop wisselde vervolgens door, met het oog op de bekerwedstrijd tegen HZVV (vandaag). “HZVV is de koploper van de eerste klasse. In de winterstop hebben we laten zien mee te kunnen tegen een tweede klasser en ondanks verlies goed partij gegeven aan eerste klasser LTC. Het is voor deze jongens een hele uitdaging.” Boerakker stelde aan de Olde Ee teleur door gelijk te spelen tegen het laaggeklasseerde Velocitas. Het werd wel een doelpuntrijke 3-3. “We gaven te veel ruimte weg en maakten zelf te weinig gebruik van de zijkanten”, analyseerde Marco van der Veen. Desondanks leek Boerakker het duel te winnen, maar liet een 3-1 voorsprong glippen. De 3-3 viel in de 92e minuut. Rutger van der Veen, Lucas Dijk en Willem-Pieter Wouda doelpuntten voor de geel-zwarten. Haulerwijkse Boys begon het tweede deel van de competitie met een 3-4 verlies in een spektakelstuk tegen Oosterparkers, de nummer drie van de ranglijst. Haulerwijkse Boys had nog iets recht te zetten en begon veelbelovend. De geel-zwarten kwamen twee keer voor (via Louw-Jan Beijert en Jeroen Donkers), maar moesten evenveel goals incasseren: 2-2. De ploeg van Ed Laagland had moeite met de bewegende voorhoedespelers van Oosterparkers. Kort voor rust werd nog wel een glaszuiver doelpunt van Thom Mulder afgekeurd. Na rust domineerde de thuisclub volledig, maar de gasten kwamen op 2-3. Mulder zette Haulerwijkse Boys weer naast de stadjers en leek op weg naar de winst. Oosterparkers had het laatste woord: 3-4.