Kroatië: een uniek land om te kamperen

Kroatië is de laatste jaren steeds populairder als vakantiebestemming. Ook om te kamperen is dit prachtige land een perfecte bestemming! De grote variëteit aan landschappen, het heerlijke weer, de fantastische kustlijn en de bruisende, eeuwenoude steden; er is zoveel te ontdekken en nog meer om van te genieten!

Wist je dat Kroatië ook rijk is aan romantische eilanden, idyllische baaien en schitterende schiereilanden? Het merendeel van de campings is dan ook gelegen aan de Adriatische kust. Daarnaast zijn er ook vele prachtige kampeerlocaties op de eilanden en bij de rivieren en meren. Kortom, er is zeker een plekje waar jij helemaal verliefd op wordt!

Landschappen

Welk landschap geniet jouw voorkeur? In het noorden van het land vind je voornamelijk laagland, in Istrië prachtige, glooiende heuvels en in Dalmatië is het meer bergachtig. In het binnenland kun je urenlange wandelingen maken door de bossen en in de bergen raak je onder de indruk van het fantastische uitzicht en de indrukwekkende watervallen. Maar misschien ga jij het liefst naar een camping aan zee in Kroatië? Of misschien weet je het nog niet precies.

Kijk eens op Vacanceselect wat de mogelijkheden voor een camping in Kroatië allemaal zijn. Je vindt er verschillende soorten campings op de allermooiste locaties, dus laat je inspireren! Welke camping je ook kiest, het is altijd een prachtige uitvalsbasis om onvergetelijke excursies te maken. Doe bijvoorbeeld mee aan een stedentrip naar Dubrovnik. In deze prachtige stad is Games of Thrones opgenomen en het historische centrum staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Of neem de veerboot (vanuit Fažana) naar Veli, één van de Brijuni eilanden, gelegen voor de Istrische kust.

Camping aan zee

De mogelijkheden voor een camping aan zee zijn zeer uitgebreid. Veel van die campings zijn ook voorzien van een zoetwater zwembad, dus zal je aan waterpret niets tekort komen. Trek erop uit in de kayak, ga duiken of snorkelen, zeilen of surfen. Je kunt natuurlijk ook een mooie stad bezoeken of een hiketocht in de bossen maken.

De ene camping heeft een schitterende ligging in een knusse baai, terwijl de andere direct aan het kiezelzandstrand ligt en uitzicht biedt op azuurblauw water. De campings in Kroatië zijn over het algemeen van hoogwaardig niveau en daarbij bieden ze veelal ook de mogelijkheid om een ander soort accommodatie te huren. Je hoeft dus niet perse je tent mee te nemen, maar kunt ook kiezen voor een comfortabeler onderkomen, zoals een stacaravan of huisje.