KTP Nieuw Roden breekt sterk Helpman

GRONINGEN - Een wedstrijd met twee gezichten verdeeld over twee helften. Helpman vrouwen begonnen in hoog tempo en zetten Nieuw Roden onder druk op het hele veld. De bedoelingen van de Groningse dames was duidelijk, Nieuw Roden pijn doen. Ondanks dat alles kreeg Nieuw Roden de eerste kans. Grytsje van den Berg wist de bal te onderscheppen en vertrok richting keepster Mayra Tjin-a-Koeng. Het schot draaide voor de tweede paal langs waar nog geen aansluiting kon zijn om de bal in het doel te tikken. Hierna werd de kwetsbaarheid van de Nieuw Roden verdediging even blootgelegd door de Groningse dames. Amber van der Dong en ook het centrum van de verdediging werd overlopen door een storm van aanvallen. Het duurde dan ook niet lang of Nieuw Roden keek tegen een 1-0 achterstand aan. Annouk van der Donk gaf nog wel haar visite kaartje af als opkomende “back” Annouk zette de bal voor richting de jarige Amber Bandringa die de stand op 1-1 zette. De storm bleek nog niet over en Helpman denderde door en geselde de Drentse dames. Het antwoord op het sterk spelende Helpman bleef uit. Verwoestend verdwenen nog twee ballen achter de keepster van Nieuw Roden. 3-1 zou de ruststand worden totdat Helpman keepster Mayra Tjin-a-Koeng uitgleed en Amber Bandringa snel en alert reageerde. Ruststand 3-2.
In het zaalvoetbal is tegen een achterstand aankijken nooit een reden het geloof van een overwinning te twijfelen. Op het veld nemen de Nieuw Roden dames dit mee. (zijn allen combi zaalvoetballers). Ondanks de geërgerde gezichten van de eerste helft bleef iedereen positief. Dit uitte zich vanaf het startsignaal. Grytsje van den Berg verovert door haar altijd aanwezige inzet de bal en scoort de gelijkmaker.  De Helpman vrouwen leken niet hetzelfde spel te kunnen brengen als in de eerste helft. Vader Harry Zwiers riep nog van de tribune tegen zijn dochters team ”ruimtes klein houden anders wordt je geslacht!” Voormalig zaalvoetbal International en tevens ex combi voetballer, verhoogd momenteel de omzet in de kantine van VV Roden, mede door zijn goede prestaties als trainer van VV Roden. Harry kreeg gelijk. Renee Huizinga bediende Amber Bandringa en de voorsprong was daar. 3-4. Nieuw Roden bleek niet meer te stoppen in gedrevenheid. Amber Bandringa toonde haar spitskwaliteiten en met een geweldige “curve” krult ze de bal over de keeper in de verre hoek. 3-5. Renee Huizinga breekt door de verdediging van Helpman en komt 1 op 1 met de keeper. 3-6. Gedurende de tweede helft stond de verdediging van Nieuw Roden nu wel goed en met gemak te verdedigen. Het opbouwen begon vaak bij Anique Hoogenveen de voortreffelijk mee spelende keeper van Nieuw Roden. Amber Bandringa pakte haar eigen verjaardag cadeautje uit om de gewonnen wedstrijd te eindigen met een weergaloos doelpunt. 3-7 eindstand. Nieuw Roden wilde meer uitdaging op de zaterdagen en heeft deze al na twee competitie ronden gevonden. Blij in de tweede klasse.
Next Game: Nieuw Roden Vr1 – SIOS Vr1. zaterdag 7 oktober 2017, 14.30 uur. Sportpark Nieuw Roden
Verslag en foto’s : Wiebe Kooiker