KTP Nieuw-Roden doet goede zaken in nieuwe jaar

Afbeelding
Sport

LEEK – Eredivisionist KTP Nieuw-Roden is het nieuwe jaar goed begonnen. De dames wonnen vrijdagavond in het Sportcentrum met 9-0 van het eveneens laag geklasseerde Drs. Vijfje. De In het begin was het nog een gelijkwaardige partij met kansen over en weer. Na zeven minuten brak de thuisclub de ban. Linda Visser vond aan de zijkant Mariska Bosma, die verrassend uithaalde: 1-0. Het tempo ging iets omhoog, de kansen waren voor Nieuw-Roden. Drie minuten voor rust was het Nancy Loth die van ver plotseling een schot waagde. Het projectiel sloeg hard en hoog in het doel: 2-0. Nog voor rust ging Martine Koopmans op inzet door via de zijkant, bediende Martine Kooiker, die van dichtbij de 3-0 maakte. Kooiker was na de pauze ook goed voor 4-0, waarna een enorme dreun van de voet van uitblinker Loth 5-0 betekende. De keeper van Drs. Vijfje probeerde de kogel nog te keren, maar het schot was te machtig, Nieuw-Roden dicteerde en voerde de score verder op. Na een uitbraak ging  Koopmans op het doel af, was niet egoïstisch, maar legde breed op Bosma: 6-0. Keeper Joukje van der Meer moest sporadisch in actie komen en voorkwam de 6-1. Dan een crosspass van Visser op Renee Huizinga, die attent reageerde en in de loop de verre hoek vond: 7-0. Het publiek stond op de banken bij een volgende, mooie aanval, die werd afgerond door Jildau Huitema. Nieuw-Roden ging op jacht naar de tien. Bij de negende stond Kooiker aan de basis, die alleen op het doel kon afgaan en oog had voor de meegekomen Renee Huizinga: 9-0. Joukje van der Meer voorkwam met drie reddingen de 9-1.