KTP Nieuw Roden pakt koppositie

NIEUW RODEN/ZWOLLE- Promovendus Exstudiantes onder leiding van Marcus Schiere is een team die je niet mocht onderschatten. KTP Nieuw Roden had in de voorbereiding reeds kennis gemaakt met de “blauwvingers”.  Een team met veel kwaliteit en ervaring als veldspelers. Het is een kwestie van tijd dat dit omgezet wordt in het tactisch zaalspel op eredivisie niveau. De eerste stappen waren reeds gemaakt. De eerste helft lukte het KTP Nieuw Roden om snel te scoren. Een tweetje werd door Martine Kooiker en Grytsje van den Berg opgezet. Martine scoorde in de 4é minuut. 0-1. Hoog en veel druk zetten door KTP leverde toch ook counters op door goede onderscheppingen van Exstudiantes. Joukje van der Meer onze keepster in het Oranje redde KTP minimaal vijf keer! De eerste helft was KTP vaak slordig en Exstudiantes verzuimde om KTP pijn te doen.
Tweede helft
De ruimtes werden groter gemaakt en ook daardoor kwam KTP beter in het spel. Renee Huizinga opent de score na 6 minuten en vervolgens is het Grytsje van den Berg die zichzelf en team blij maakte door de keepster 1 op1 te verslaan. 0-3.  Door een ongelukkig duel viel Martine Kooiker uit met een pijnlijke voetblessure. Sanne Bijlstra onderschepte de bal en gaf deze opmaat aan Linda Visser die de bal langs de keeper schoot. 0-4. Grytsje van den Berg bekroonde haar goede wedstrijd met een doelpunt in de slot minuut. 0-5 was de eindstand. Door deze overwinning is KTP Nieuw Roden als enige team nog ongeslagen in de eredivisie vrouwen zaalvoetbal en dus voor het eerst in het korte bestaan koploper. (Verslag en foto’s: Wiebe Kooiker)
Volgende week 13 oktober is KTP vrij van competitie en Exstudiantes kun je zien spelen tegen Drachtster Boys in Drachten