Kunst, theater, muziek en meer tijdens een zonovergoten Wat ‘N Kunstfestival

RODEN – De organisatie van het Wat ’N Kunstfestival had het getroffen. Na een jaar afwezigheid keerde het Noordenveldse kunst- en cultuurfestival terug, niet op de Albertsbaan dit keer, maar op een zonovergoten landgoed Mensinge.

In de nabijheid van Museum Havezate Mensinge konden bezoekers op zaterdagmiddag genieten van optredens van spoken word artist Myron Hamming en zangeressen Krystl en Jody Berghuis, onder begeleiding van Brassband de Bazuin Oenkerk. Peter Deiman verzorgde een slagworkshop en onder leiding van Candy Soda Popcorn konden bezoekers leren Zumba dansen. Ook konden zij aan de slag met graffiti en werken met klei. Tanja Hommes schminkte kinderen en ook was er een sneltekenaar aanwezig.

Op zaterdagavond zorgde strijkensemble Club Classique voor een feeërieke sfeer. Zij brachten schilderijen van Rembrandt, Vermeer, Van Gogh en Waterhouse tot leven op de klanken van onder andere Tsjaikovski, Ravel en Chopin. Ook werd tijdens deze avond de Noordenveldse kunst & cultuurprijs 2020 eindelijk uitgereikt. Genomineerd waren kunstenaar en docent Marijtje van der Veen, Stichting Amonet, Minka Zaal en Ton Le Coultre. Uit handen van burgemeester Klaas Smid ontvingen winnaars Rob en Ina Reijnders van Stichting Amonet de wisselprijs, bestaande uit een kunstwerk van Jolande van Luijk. De Noordenveldse talentprijs werd gewonnen door de jonge kunstenaar David Hut, voor de Roden Girl Choristers.

Tot slot vond op zondag traditioneel de grote kunstmarkt plaats. Onder het genot van een hapje, drankje en muzikale optredens konden de bezoekers hier op hun gemak struinen langs de kramen met schilderijen, grafiek, beelden, keramiek en sieraden. Daarmee is het culturele seizoen in Noordenveld officieel weer geopend.