Kunstenaars in Noordenveld organiseren Open Atelierroute

oarn

Op zaterdag 10 en zondag 11 mei:

NOORDENVELD – Verkuno, de Vereniging van professionele kunstenaars in de gemeente Noordenveld, organiseert op zaterdag 10 en zondag 11 mei een prachtige fietsroute langs 15 kunstlocaties in deze gemeente die tussen 12.00 en 17.00 uur bezocht kunnen worden. De route is in totaal 28 kilometer lang en de diversiteit is groot: Fotografie, schilderijen, grafiek, abstracte en conceptuele kunst, brons en vilt – dat alles is er te zien.

Dit jaar ligt het zwaartepunt in en rond Peize. Een via de website www.verkuno.nl te downloaden routekaart met beschrijving voert belangstellenden van Nietap – met drie deelnemende kunstadressen – naar Roderwolde (1 adres) en via de Onlanden naar Altena (1 kunstadres) en Peize. In deze plaats exposeren maar liefst zeven deelnemers in hun eigen atelier, maar ook in de kerk en galerie De Paardestal. Vandaar gaat het richting Een (1 deelnemer) en vervolgens naar kunst*kolonie*veenhuizen waar Ad Breedveld en Marleen van Engelen niet alleen hun eigen beeldende kunst exposeren, maar Breedveld ook zijn ‘Album van mijn Ruilhandel’ tentoonstelt.

De kunstroute wordt op zaterdag 10 mei om 11.00 uur geopend in het atelier van kunstschilder en Route-organisator Fokko Rijkens aan de Hoofdstraat 80 in Roderwolde.

Bijzonder is, dat op een aantal plaatsen extra activiteiten worden georganiseerd. Zo kan op zondag in Veenhuizen worden deelgenomen aan een rondetafelgesprek onder leiding van Kees Schaepman, die om 16.00 uur een lezing houdt over zijn recente reportageroman ‘Mag ik mijn fiets terug?’ Bij Johanneke Dun in Altena is er vrijwel doorlopend poppenspel te zien en in Peize is op zaterdag een workshop vilten in het atelier van Jolande van Luijk, terwijl bij de Paardestal op zaterdag en zondag onder andere hoedjes van modeontwerpster Maxelant Harmsze kunnen worden gepast.

De als fietsroute opgezette route is ook goed per auto af te leggen. Onder degenen die alle locaties hebben bezocht, wordt een kunstwerk naar keuze verloot ter waarde van € 300,–. Bij iedere kunstenaar is het werk te zien dat kan worden gekozen. De stempels op de gratis bij de deelnemende adressen te verkrijgen kaart zijn het bewijs dat men er ‘echt’ is geweest en aan de trekking die op 15 mei plaats vindt, mee doet.

Meer info staat op www.verkuno.nl