Kunstmomenten komt naar Norg

NORG – Op zaterdag 2 en zondag 3 juni komt Kunstmomenten Noordenveld naar Norg. Dat is een bijzondere expositie waar amateur kunstenaars en professionele kunstenaars aan mee kunnen doen. Op eigen en of bijzondere locaties in het dorp kan en mag een ieder die dat wil zijn kunst exposeren. Er is op  zaterdag 10 februari een inloopbijeenkomst in De Brinkhof van 14.00 tot 15.00 uur. De exposities op beide dagen richt zich in het bijzonder op kunstenaars, amateur of professional, uit Norg en omstreken.

Fokko Rijkens uit Roderwolde is 1 van de initiatiefnemers van Kunstmomenten Noordenveld. ‘In 2015 hebben we ook al eens dit georganiseerd in Norg. Dat was een geweldig geslaagd evenement. We hopen dat 2018 net zo goed wordt. Het mooie is dat we zowel professionele kunstenaars als ook amateur kunstenaars bereiken. We laten werk van beiden zien. Dat kan op eigen locaties in het dorp, maar ook rondom de brink in het dorp gaan we bijzondere locaties clusteren en organiseren,’ laat hij weten.

‘Iedereen kan meedoen,’ zegt Fokko Rijkens. ‘Je hoeft ook niet aangesloten te zijn bij een organisatie of vereniging. Zeker ook  ‘vrije’ kunstenaars zijn welkom. Je kunt denken aan fotografie, schilderen, beeldhouwwerk, tekenen, vilt of wat dan ook. Kunst is erg veelzijdig,’ aldus Fokko Rijkens.

Voor wie wil is er tegen en kleine vergoeding een vermelding op de website met een link naar een eigen website. ‘Ook als je als kunstenaar geen eigen locatie hebt in het dorp kun je bij ons terecht. Wij zorgen voor een locatie en een compacte route, ook handig voor de bezoekers, in het centrum van het dorp.’

Om de organisatie in goede banen te leiden is zaterdag 10 februari een belangrijke dag. Een ieder die mee wil doen kan zich dan aanmelden. Even van te voren opgeven is wel handig. Kijk op www.kunstmomentennoordenveld.nl.

Op de foto de organisatoren  van Kunstmomenten in Norg: Henk Jan van Veen, Olga Talsma, Greet Joosten, Vrieso Rademaker en Fokko Rijkens.