KV Hoogkerk: voorbeeld van ‘samen sterk’

kvhoogkerk

HOOGKERK – Nee, een saaie club is KV Hoogkerk beslist niet. Sterker nog: de club is een schoolvoorbeeld van hoe je samen heel veel voor elkaar krijgt. De nieuwe belijning is daar een mooi voorbeeld van, zoals de gehele club ook al enthousiast deelnam aan de AH-plaatjesactie en opvalt door de activiteiten die het – ook buiten korfbal om- organiseert. Voor zowel de prestatieteams als de recreatieteams.

Onlangs werd bij KV Hoogkerk het veld aangepast met de nieuwe belijning naar de nieuwe standaard van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond. Hoogkerk heeft sinds 2013 een nieuwe toplaag van het kunstgrasveld, net voordat een jaar later de standaard afmetingen naar een 40×20 meter veld ging. Na intensief overleg met de gemeente bleek dat in Hoogkerk het veld pas in 2023 (!) aangepast zou worden. Daar kon en wilde de club uiteraard niet op wachten. Er werd een crowdfunding actie onder de leden opgestart, en dat bleek achteraf een prima idee. In no-time had de club de helft van het benodigde bedrag bijeen. De andere helft werd eerst voorgeschoten door een sponsor. En dus zijn de nieuwe lijnen een feit dan zijn de vaste grondpotten verplaatst en kan KV Hoogkerk er ook wat betreft de accommodatie weer even tegen.

KV Hoogkerk is een relatief grote vereniging en heeft zeventien teams, de kangoeroes meegerekend. Dit zijn de jongens en meisjes die wel al willen korfballen, maar nog niet in competitieverband uit kunnen komen en veelal bezig zijn met het onder de knie krijgen van de basisbeginselen. De hoofdmacht van KV Hoogkerk begon alleszins goed aan de competitie. De eerste twee duels werden in winst omgezet. ZKC’19 werd met 18-24 aan de zegekar gebonden, terwijl ook ROG niet opgewassen bleek tegen de dadendrang van de ploeg van trainer/coach Jeha Mulder, die bezig is aan zijn tweede periode en zijn tweede seizoen in Hoogkerk. Slechts van Wez Handich, momenteel ook koploper, werd verloren: 17-24.
Een prima presterende hoofdmach, een bloeiende hoofdmacht en een accommodatie die er weer tegen kan. Het gaat prima met KV Hoogkerk, een club waar zelfwerkzaamheid nog met hoofdletters wordt geschreven. KV Hoogkerk is wat dat betreft een voorbeeld voor heel veel andere clubs. En dan hebben we het niet alleen over korfbal.