KV Noordenveld blijft koploper week 16 “16

RODEN – Door een 17-15 overwinning op DTS blijft KV Noordenveld uit Roden koploper. Bij rust stonden de Roners nog achter. In het tweede deel van deze meer spannende dan fraaie wedstrijd wist Noordenveld met veel inzet een verder opgelopen achterstand om te zetten in een zwaarbevochten maar wel verdiende overwinning. Jaap de Boer maakte vier treffers. Christien Speelman, Sven Stobbe en Jesse van der Scheer maakten er elk drie. Rodenburg uit Leek verloor met 17-16 van Wordt Kwiek. Pas vlak voor tijd wist Wordt Kwiek het winnende doelpunt te maken, waardoor de Leeksters toch wel wat ongelukkig verloren.
Sparta Zevenhuizen overklaste TDK op alle fronten en won met 22-5. Al in de eerste helft was er sprake van kat en muis getuige de 12-3 ruststand. Door deze fantastische zege stijgt Sparta een plekje op de ranglijst. Volgend week wacht hekkensluiter Thrianta. Bij winst is klassenbehoud dichtbij. OWK uit Oostwold was dit weekend in topvorm en speelde met 19-19 gelijk tegen koploper Mid Fryslan. Bij rust had OWK zelfs brutaal de leiding genomen: 10-13. ‘Het is mooi om te zien hoe onze ploeg zo volwassen heeft gespeeld. Ik ben enorm tevreden over deze wedstrijd’, zei trainer Michel Daling.