KV Noordenveld blijft ongeslagen

REGIO – De korfballers van KV Noordenveld begon het nieuwe jaar goed door met 19-20 te winnen van Vitesse uit Beilen. De ploeg uit Roden was beter, maar maakte het zeker in de slotfase weer onnodig spannend. Er was sprake van een echte ‘oliebollenwedstrijd’, beide ploegen lieten bepaald niet hun beste spel zien. Door de zege blijft de ploeg bovenaan staan. Noordenveld is nog steeds ongeslagen en ontmoet zaterdag  ZKC’19 uit Zuidwolde. Sparta won de uitwedstrijd tegen DTL met 13-20. Hoewel de thuisclub aanvankelijk het initiatief nam, was Sparta de beste ploeg en was de overwinning verdiend. OWK uit Oostwold boekte een nuttige zege op KIOS:  26-20.  Gert Schuitema trof liefst zeven keer doel. De zege was verdiend en nuttig en kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Zaterdag speelt OWK tegen KZ Danaiden uit Leiden. De korfballers van Rodenburg uit Leek leden een teleurstellende nederlaag tegen SIOS, 18-17. Vooral in de eerste helft waren de Leeksters duidelijk de betere ploeg. Ook na de rust en een 18-15 achterstand kwam Rodenburg goed terug. De wedstrijd duurde echter net even te kort om een gelijkspel uit het vuur te slepen. En dat had de ploeg zeker verdiend.