KV Noordenveld naar afgetekende overwinning in derby tegen KC Rodenburg

|||||||||
||||||||| Foto: |||||||||
RODEN - Afgelopen zaterdag  speelde KV Noordenveld de derby tegen Rodenburg uit Leek. Topscorer Lianne Bangma zette met twee rake afstandsschoten in de eerste minuten gelijk de toon. Na de aansluitingstreffer van Rodenburg liepen de oranje tijgers binnen 10 minuten weg bij de in het blauw spelende Rodenburgers, 7-2. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten nog terug tot 8-6, maar in het laatste deel voor de rust liep de Mastformatie, onder grote publieke belangstelling zoals dat hoort bij een derby, weer weg bij de gasten, 12-7. In de tweede helft wist het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp, genomineerd voor de titel sportploeg van Noordenveld 2016 , binnen 10 minuten een niet meer te overbruggen gat van 12 doelpunten de slaan, 20-8. Daarbij wisten captain Simon ter Steege, Anna de Boer, Jasper Lütter, Renate van der Woude, Jaap de Boer, Christien Speelman, Sven Stobbe en Lianne Bangma allen te scoren. Het talrijke publiek werd getrakteerd op fraaie treffers uit afstandsschoten, doorloopballen en een mooie one-hander. In het laatste deel van deze ongelijke burenstrijd wisten de Rôners nog zes keer te scoren en lieten de Leeksters nog zeven treffers op het scoreformulier aantekenen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wiering uit Dronrijp stond er een afgetekende overwinning van de oranje tijgers op het scorebord: 26-17.
OWK won ook, met 30-17 van Apollo uit Heerhugowaard. Het was een wedstrijd waarin OWK het voor het eerst deze competitie echt voor elkaar kreeg het gewenste spel te spelen en dit wist te bekronen met veel score tegen een tegenvallend Apollo. Sparta uit Zevenhuizen ging hard onderuit bij Vlug & Vaardig: 20-12.  Het was een wedstrijd waarin niets lukte. Volgende week komt ROG op bezoek in de Rodenburghal en zal de ploeg van Leo van der Lei toch echt weer eens punten moeten pakken om in de middenmoot mee te blijven doen.