Kv Noordenveld onderuit, OWK wint lastige uitwedstrijd

REGIO - Afgelopen zaterdag 18 mei nam het vlaggenschip van Noordenveld het in Wolvega op tegen SIOS. De openingsscore in het zonnige Wolvega kwam op naam van Renate van der Woude, die met een doorloopbal de 0-1 op het scorebord bracht. Na 2 scores van de thuisploeg trok Amber Bangma met een afstandstreffer de stand weer gelijk. Vervolgens scoorde SIOS 5 keer op rij. In de tweede helft moest Noordenveld dit doorzetten maar dat lukte niet. Doorloopballen werden niet afgemaakt, mede door het hinderen van de tegenstander, en kleine kansen werden niet benut’. Ondanks dat stond het 10 minuten voor het einde van de wedstrijd gelijk: 16-16. Wolvega pakte het initiatief en scoorde vier keer op rij. Noordenveld scoorde nog wel twee keer terug, maar verloor uiteindelijk. Met vijf treffers werd Robin van Bolhuis topscorer aan Roner kant.

OWK speelde afgelopen weekend in Ruinerwold, bij het altijd lastige KIOS. De wedstrijd startte gelijk op, waarna het KIOS was die het verschil maakte tot een 6-3 tussenstand. Hierna kreeg de CINX- formatie het verdedigend goed op orde en kon het de tussenstand omdraaien naar 6-9. Tot de rust kwamen beiden ploegen nog een paar keer tot scoren, waardoor er gerust werd met een 8-10 tussenstand. In de rust beoemde coach Jeha Mulder dat er verdedigend goede controle was en dat het zaak was om de juiste kansen te blijven zoeken in de aanval. Zo gezegd zo gedaan; in de tweede helft ging OWK verder waar het gebleven was en liep de score op naar 12-18. Dankzij enkele tactische wissels aan de kant van KIOS konden zij nog een beetje inlopen, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Bij een eindstand van 15-20 floot de goed leidende scheids de Vries af.