KV Noordenveld ongeslagen kampioen !

RODEN – Afgelopen zaterdag  werd KV Noordenveld ongeslagen kampioen. De ploeg won de thuiswedstrijd in een goedgevuld sportcentrum de Hullen van Olympia uit Twijzel.

Het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp, vorige week verkozen tot Sportploeg van het Jaar  in de gemeente Noordenveld, liet er onder luide aanmoedigingen van het publiek deze avond geen gras over groeien om te laten zien dat en waarom het in deze zaalcompetitie veruit het sterkste team is.  Ondanks het fysieke geweld van de Friese tegenstander stond er halverwege de eerste helft een ruime 11-3 voorsprong op het scorebord. Renate van der Woude (3), Elise van Maastrigt, Jasper Lütter, Lianne Bangma (2) , Jaap de Boer (2) en Sven Stobbe (2) vonden van dichtbij of van verder weg de binnenkant van de korf. Nadat er enige tijd niet was gescoord zorgde Sven Stobbe met een benutte strafworp voor de grootste voorsprong in deze kampioenswedstrijd : 12-3. Tegen het einde van de eerste helft wisten de gasten dan toch wat vaker het deksel van de koer te lichten. Bij 13-8 gaf scheidsrechter Holtrop uit Wolvega het rustsignaal. In de rust werden de makers van het winnende spandoek met de actuele tekst in oranje tijger print “ Sportploeg van het jaar, maak ’t waar”  getrakteerd op een overheerlijke Limburgia vlaai.  In de tweede helft wist Noordenveld het geweldig meelevende publiek af en toe te trakteren op  fraaie acties en dito scores. De oranje tijgers bleven op basis van hun klasse (in ieder geval figuurlijk) eenvoudig op de been tegen de in het wit-blauw spelende Twijzelers.  Door treffers van Lianne Bangma, Elise van Maastrigt (2) , Jaap de Boer (2) , Anna de Boer, Renate van der Woude, Sven Stobbe (2) en last but not least aanvoerder Simon ter Steege kwam uiteindelijk een afgetekende 23-17 overwinning op het scoreformulier te staan.

Door deze elfde overwinning op rij is de korfbaltrots uit Roden vroegtijdig en ongeslagen kampioen. Hierdoor is promotie naar de 1e klasse KNKV een feit. Een fantastisch resultaat van het jonge team van trainer/ coach Jan Willem Venekamp.