KV Noordenveld verliest van hekkensluiter

REGIO – KV Noordenveld uit Roden leed dit weekend een 19-17 nederlaag tegen hekkensluiter It Fean uit Surhuisterveen. De Friezen stonden tot voor de wedstrijd roemloos onderaan met nul punten. De nederlaag tekende zich in de eerste helft al af, want bij rust stond de thuisclub al met 12-8 voor. Na de rust kon Noordenveld wel tot 18-17 terugkomen. De laatste treffer was echter voor de thuisclub: 19-17. NKC won deze week de bekerwedstrijd van Boelenslaan met 14-6. Bij rust was het al 7-4. Meest indrukwekkende moment was de minuut stilte die gehouden werd ter nagedachtenis aan Laura Lagerwaard. OWK uit Oostwold won met 14-12 van Atalante uit Apeldoorn. OWK nam snel de leiding en behield die tot aan de rust: 9-7. Ook na de rust wist de ploeg uit Oostwold telkens een voordelige marge te behouden. De zege was een mooie opsteker na een roerige periode voor OWK. KV Sparta uit Zevenhuizen verloor van titelkandidaat Dindoa. De nederlaag was niet conform het spelbeeld, want zeker op basis van het prima spel in de tweede helft verdiende de ploeg uit Zevenhuizen zeker een punt. Ondanks dat kan de ploeg toch veel kracht en moed putten uit deze prima wedstrijd.