KV Noordenveld wint afgetekend in Winsum

|
| Foto: |

RODEN - Afgelopen zaterdag speelde de selectie van korfbalvereniging Noordenveld in het Groningse Winsum tegen kv DWA/Argo, een combinatievereniging uit Winsum en Bedum. Het vlaggenschip van kv Noordenveld ging met een afgetekende overwinning (11-19) terug naar Roden. Na de tweede treffer voor de Roners door Simon ter Steege wist DWA/Argo voor het eerst te scoren. Dat lukte hen deze eerste helft nog 3 keer, maar de in het wit spelende oranje tijgers kregen na de 4-6 steeds meer grip op de oranje hoofdmacht van de thuisploeg. Bij 4-10 werd er gerust. Na de rust vergrootte Christien Speelman de voorsprong met 2 achtereenvolgende treffers tot 8. Via een aantal benutte strafworpen kon DWA/Argo nog iets terugdoen, maar het klassenverschil was deze middag duidelijk in het voordeel van de Mastformatie. Met als slotscore de inmiddels wekelijks te bewonderen one-hander van Renate van der Woude werd de eindstand bepaald op 11 – 19.