KV Noordenveld wint van Invicta en gaat alleen aan de leiding

RODEN - Afgelopen zaterdag speelde de eerste selectie van kv Noordenveld tegen mede koploper kv Invicta uit het Friese Kollum. De Mastformatie liet er geen gras over groeien welk team het sterkste is in deze klasse. De oranje tijgers van trainer/coach Jacco Thijen wonnen overtuigend met 17-13 en staan met nog twee wedstrijden te spelen alleen aan de leiding. Met een 8-6 ruststand voor de Roners was de wedstrijd nog niet gespeeld en kon het talrijke publiek behalve van de zon nog genieten van een spannende 2e helft. Na de rust scoorden de Friezen gelijk de aansluitingstreffer , waarna Jasper Lütter het verschil weer op twee bracht. Jaap de Boer benutte een kansje onder korf: 10-7. In de daaropvolgende 10 minuten werd er niet gescoord. In het laatste kwart kwam aan beide kanten de doelpuntenmachine toch nog flink op gang. De Mastformatie scoorde via Christien Speelman (2) , Renate van der Woude (2), Sven Stobbe (2), captain Simon ter Steege nog 7 keer, en bij de Friezen bleef de teller uiteindelijk op 13 steken. Een belangrijke en verdiende 17-13 overwinning voor het team van trainer/coach Jacco Thijen. De eerstvolgende en voorlaatste wedstrijd van de korfbaltrots uit Roden vindt plaats op zaterdag 21 mei om 15.30 uur tegen DWA/Argo 1 aan de Borglaan. Scores Noordenveld : Sven Stobbe (4), Christien Speelman (3), Renate van der Woude (3), Jaap de Boer (3), Marjan van Erp (2), Jasper Lütter (1) en Simon ter Steege (1).